Βρισκόμαστε σε μια πυκνή περίοδο εξελίξεων και συνεχόμενης δραστηριότητας της ΠΟΛ και των σωματείων για τα ζητήματα προστασίας της υγείας, του ωραρίου, του εισοδήματος.

Η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα που θεσμοθετεί την 10ωρηεργασία, δίνει νέο χτύπημα στα σωματεία και στην δυνατότητα οργάνωσης των εργαζομένων. Με διάφορα επικοινωνιακά τρικ θέλει να πείσει τους εργαζόμενους ότι πρέπει να πανηγυρίζουν για το νομοσχέδιο. Παρουσιάζει μια ψεύτικη εικόνα για 4ήμερη εργασία και ηλεκτρονικές κάρτες που πατάσσουν την αυθαιρεσία… Η πραγματικότητα όμως είναι ότι νομοθετεί την 10ωρη εργασία για συνεχόμενους μήνες χωρίς υπερωριακή προσαύξηση, αύξηση των υπερωριών σε 150, περεταίρω υποβάθμιση ελεγκτικών μηχανισμών, μονιμοποίηση της τηλεργασίας και πολλά ακόμα…

Την Παρασκευή 16 Απριλίου συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΟΛ και αποφάσισε ομόφωνα:

  • 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕτιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά! Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
  • Θα απαντήσουμε με εκ νέου απεργία αν η κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει προς ψήφιση το νομοσχέδιο που μας πηγαίνει έναν αιώνα πίσω.
  • Έκδοση ανακοίνωσης και άλλων υλικών για την απεργία.
  • Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων να συνεδριάσουν και να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις. Να ενημερώσουν τους συναδέλφους για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και των άλλων ζητημάτων του κλάδου με κάθε τρόπο. Εφόσον είναι δυνατόν να πραγματοποιήσουν σε ανοιχτό χώρο Γενικές Συνελεύσεις.
  • Καλούμε να γίνουν συσκέψεις κατά τόπους από Επιτροπές Λογιστώνμε σκοπό την δημιουργία νέων σωματείων όπου δεν υπάρχουν.
  • Πλησιάζουν οι αρχαιρεσίες για το σύνολο των σωματείων της δύναμης της ΠΟΛ. Βασικό μέλημα μας είναι η αύξηση των εγγραφών νέων μελών στα σωματεία.
  • Συμμετοχή στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση για την προετοιμασία του Διεθνούς Συνεδρίου του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Λοιπών Υπηρεσιών (TUIBIFU) της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Γυρίζουμε την πλάτη στην ανυπόληπτη ηγεσία της ΓΣΕΕ που πλέον έχει αποβάλει και το τελευταίο «φύλλο συκής» και λειτουργεί ξεκάθαρα ως κυβερνητικός παράγοντας στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα αφενός για την ασφάλεια μας αφετέρου για μαζική και δυναμική απάντηση και σε αυτό το νομοσχέδιο.

Πέμπτη 6 Μαΐου Απεργούμε

Τιμούμε με αγώνες την Εργατική Πρωτομαγιά

Το Διοικητικό Συμβούλιο
19/04/2021