Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος όπου όλοι οι εργαζόμενοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα ελάχιστα και πολλές φορές ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με τον φόβο για την υγεία μας εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων του συστήματος υγείας, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς που συνεχώς αυξάνεται. Είδαμε ότι τίποτα δεν άλλαξε προς τη βελτίωση των πρωτόγνωρων συνθηκών που ζούμε, ίσα-ίσα κυβέρνηση και εργοδοσία εντείνουν τα αντεργατικά μέτρα και νόμους.

Το σωματείο μας μετά από την μάχη που έδωσε μπροστά στην απεργία στις 24 Νοεμβρίου, αλλά και με την στάση του όλο το προηγούμενο διάστημα απαιτώντας να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού  συνεχίζει και καλεί όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του κλάδου  να δώσουν από κοινού την πραγματική απάντηση που πρέπει να λάβουν εργοδότες και κυβέρνηση.

Η επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να μας βρει οργανωμένους!

Το Νομοσχέδιο που έρχεται……

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων προχωράει το νέο νομοσχέδιο που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα, που καταπατά ακόμη περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα.

Τι προβλέπει;;;

·         Θεσμοθετεί για πρώτη φορά περισσότερες ημερήσιες ώρες απασχόλησης έως και 10 ώρες ημερησίως.  Στο μέχρι τώρα θεσμοθετημένο 8ωρο και δουλεύουμε 10ωρα, φανταστείτε με το 10ωρο να είναι νόμιμο που θα φτάσουν..

·         Καταργεί την αμοιβή της υπερεργασίας και υπερωρίας, αφού οι επιπλέον ώρες δουλειάς θα αποδίδονται σε ρεπό σε βάθος 6μηνου το οποίο θα αποφασίζει ο εργοδότης.

·         Καταργεί την ιδιότητα του μισθού ως αντάλλαγμα, αφού ουσιαστικά οι υπερωρίες θα γίνονται όταν και όποτε θέλει ο εργοδότης χωρίς να πληρώνονται.

·         Φέρνει μια για πάντα τις ευέλικτες μορφές εργασίας, δηλαδή θέλουν τους εργαζόμενους διαθέσιμους 24/7.

·         Ολοκληρώνουν τη διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης,

·         Χτυπούν τη συνδικαλιστική δράση, βάζοντας τα σωματεία στο γύψο. Βάζουν εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους. Χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία με το πρόσχημα του προσωπικού ασφαλείας.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Βρίσκεται ήδη στα σκαριά η παραπέρα διάλυση των ατομικών όρων συμβάσεων εργασίας με κλιμάκωση και καθορισμό των ωρών υπερωριακής απασχόλησης ανάλογα τις διαθέσεις του εργοδότη, με παγίωση και επέκταση της Κυριακάτικης εργασίας, με απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, με παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας στα χέρια τους!

Καλούμε κάθε νέα και νέο εργαζόμενο του κλάδου μας που παλεύει με τα ωράρια-λάστιχο της τηλεργασίας, κάθε μισθωτό λογιστή ο οποίος ζει εδώ και καιρό τον φόρτο εργασίας που δεν έχει τέλος, κάθε φοιτητή-σπουδαστή του κλάδου μας που δεν ξέρει καν πότε θα ανοίξει η σχολή του και με ποια μέτρα να πυκνώσουν τις γραμμές του σωματείου μας!

Είναι αναγκαίο, επιτακτικό, σπουδαίο να μην παραδώσουμε τα δικαιώματά μας!

Συντονίζουμε τον αγώνα μας, οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε απεργιακή απάντηση όταν έρθει το νομοσχέδιο για ψήφιση.

Δε θα σωπάσουμε, κι ας φοράμε μάσκες!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         Καμία απώλεια εισοδήματος, καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

·         Ανθρώπινα και αξιοπρεπή ωράρια εργασίας με κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων και ΠΝΠ και σαφής διάκριση εργάσιμου – μη εργάσιμου χρόνου

·         Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας και μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρη

·         Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας

·         Υπογραφή ΣΣΕ για τον κλάδο με αυξήσεις στους μισθούς, επιδόματα και δικαιώματα που είχαμε κατακτήσει.

·         Στελέχωση ελεγκτικών υπηρεσιών του κράτους για διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των μισθών γι αυτούς που νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα

·         Μαζικός και επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων σε κάθε χώρο δουλειάς

·         Πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον δημόσιο προϋπολογισμό του συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού – επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας

·         Ασφαλή μεταφορά εργαζομένων από και προς την δουλεία με αύξηση δρομολογίων στα ΜΜΜ

·         Άνοιγμα των σχολείων με 15 μαθητές ανά τάξη – να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας με πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού

·         Να παρθεί πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο των Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη, που εντείνει την καταστολή, υπονομεύει τις ανάγκες των φοιτητών και βάζει νέους φραγμούς στην εκπαίδευση.

Δε σκύβουμε το κεφάλι, καμία αναμονή!

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

02/02/2021