Με ταξικούς φραγμούς στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια,

με καταστολή και Αστυνομία μέσα στις Σχολές δεν γίνεται παιδεία

Η κυβέρνηση δεν έχει σταματημό! Συνεχίζοντας το δόγμα “νόμος και τάξη”, μετά τη σωρεία αντεργατικών μέτρων βάζει στο στόχαστρό της τώρα και την εκπαίδευση!

Εν μέσω πανδημίας, με κλειστά Πανεπιστήμια, προχωρά σε νέες αντιδραστικές αλλαγές. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αρνήθηκε όλα τα αιτήματα των φοιτητών για την ασφαλή λειτουργία των σχολών, που κάθε χρόνο όλο και λιγότερα κονδύλια δίνονται στην Παιδεία, επιλέγει να βάλει κάμερες παρακολούθησης σε κάθε γωνιά των κτιρίων των πανεπιστημίων και να διαθέσει 30 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη 1.000 αστυνομικών!

Ορθώνει ταξικούς φραγμούς στην εισαγωγή των παιδιών της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στα Πανεπιστήμια, περιορίζοντας τις επιλογές τους στις σχολές προτίμησης. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα παράγει πτυχιούχους πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων, κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες των μεγαλοεργοδοτών για φτηνούς εργαζόμενους. Με τις αλλαγές που σχεδιάζονται για το χρόνο φοίτησης και ολοκλήρωσης των σπουδών, καταδικάζει πολλούς φοιτητές που αναγκάζονται να εργαστούν, για να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες τους, να μην μπορούν να πάρουν τελικά το πτυχίο τους!

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες επιβεβαιώνουν ότι η ζωή των οικογενειών των εργαζομένων δέχεται σφοδρή επίθεση σε όλα τα επίπεδα. Μετά τα συνεχόμενα αντεργατικά μέτρα, τη 10ωρη εργασία, με μισθούς ακόμα και 200 ευρώ, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, την απαγόρευση συγκεντρώσεων, τώρα θέλουν να βάλουν στο στόχαστρο τα παιδιά μας.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ!

Στεκόμαστε δίπλα στο φοιτητικό κίνημα, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στις αντιδραστικές αλλαγές, που παλεύουν για ανοιχτά Πανεπιστήμια για τα παιδιά της εργατικής τάξης, για την μόρφωση που είναι αναγκαία για τα παιδιά μας τον 21ο αιώνα.

Από κοινού θα αγωνιστούμε για να μην περάσει η τρομοκρατία και οι φραγμοί που επιδιώκουν να βάλουν στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Για έναν κόσμο με δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση και σε όλες τις πλευρές της ζωής μας. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση!

Τa ΔΣ
15/1/2020

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ