Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΟΛ με την συμμετοχή προέδρων των σωματείων μελών μας.

Συζητήθηκε και αποτιμήθηκε η δραστηριότητα της ΠΟΛ και των σωματείων το προηγούμενο διάστημα. Έγινε αποτίμηση της απεργίας της 26ης Νοεμβρίου, των πολυάριθμων παρεμβάσεων σε χώρους εργασίας, σε Υπουργεία και φορείς για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου μας και συνολικά του λαού.

Μέσα από την συζήτηση αναδείχθηκε η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας και τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας μας. Υπάρχουν καταγγελίες για απόκρυψη κρουσμάτων σε μεγάλες εταιρίες και πεισματική άρνηση για μαζικά τεστ στους εργαζόμενους τους. Η μορφή της τηλεργασίας παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Στα λογιστικά γραφεία η κατάσταση είναι στο απροχώρητο. Συνεχείς είναι οι καταγγελίες για εντατικοποίηση, απλήρωτες υπερωρίες, εκβιασμούς και αναστολές. Σε πολλές περιπτώσεις τα μέτρα προστασίας είναι ανύπαρκτα.

Αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη της πάλης για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων. Είναι ενδεικτικό ότι παρά την πανδημία η κυβέρνηση δεν σταματά την ανελέητη επίθεση στο δικαιώματα μας, η οποία αντικατοπτρίζεται στον προϋπολογισμό του 2021που μειώνει περαιτέρω της δαπάνες για την Υγεία, στην έκθεση Πισσαρίδη για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, στον εργασιακό νόμο που καθιερώνει το 10ωρο επίσημα και την δίωξη κάθε προσπάθειας αντίδρασης.

Για το επόμενο διάστημα το ΔΣ αποφάσισε:

  1. Διεξαγωγή συνέντευξης τύπου το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου για να ενημερώσουμε για την κατάσταση στους χώρους εργασίας και τα αιτήματά μας.
  2. Διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης στα μέσα Ιανουαρίου με την συμμετοχή όλων των μελών των ΔΣ των σωματείων, συναδέλφων λογιστών από περιοχές που δεν υπάρχει σωματείο μέλος της ΠΟΛ, εκπροσώπων των αυτοαπασχολούμενων λογιστών.
  3. Περαιτέρω παρεμβάσεις σε εταιρείες με τα αιτήματα μας για μαζικά τεστ, μέτρα προστασίας της υγείας, τηλεργασία, αναστολές, προστασία εισοδήματος – ωραρίου.
  4. Διεξαγωγή δράσεων των ΔΣ των σωματείων μας (με κάθε πρόσφορο τρόπο) ώστε ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες να αναπτύξουμε την επαφή με το μητρώο μελών ώστε εγκαίρως και αποφασιστικά να παρεμβαίνουμε στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.
  5. Αναβολή του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΛ μέχρι να επιτρέψουν οι συνθήκες την διεξαγωγή του (μετακίνηση, μέτρα προστασίας κλπ).
  6. Την περαιτέρω αξιοποίηση των μέσων επικοινωνίας (site, twitter, YouTube) της ΠΟΛ και των σωματείων μελών μας.

Στην ολομέτωπη επίθεση δεν θα μπορούσαν να λείπει η πλειοψηφία του ΟΕΕ και άλλων φορέων που κάνουν ότι μπορούν για να περάσουν οι αντιδραστικές επιλογές των Κυβερνήσεων διαχρονικά και υποκριτικά ψελλίζουν αιτήματα για «το δικαίωμα σε ασθένεια των λογιστών»

Το Διοικητικό Συμβούλιο

14/12/2020