Δελτίο Τύπου

Προκήρυξη απεργίας για το «εργασιακό» νομοσχέδιο

Την Κυριακή 01 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΛ. Στην ιδιαίτερα αποκαλυπτική συζήτηση ήρθε εικόνα από τους χώρους εργασίας σε ολόκληρη την χώρα και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι του κλάδου εν μέσω πανδημίας ταυτόχρονα με το ολομέτωπο χτύπημα των δικαιωμάτων.

Στο όνομα της πανδημίας, η κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ της προστασίας των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι της υγείας και του εισοδήματος του λαού. Δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τους βασικούς χώρους μετάδοσης (εργασιακοί χώροι, ΜΜΜ, σχολεία), αλλά και για την ουσιαστική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας.

Βρίσκει ευκαιρία να προχωρήσει με μια σειρά αντεργατικούς νόμους (χρόνιες απαιτήσεις του κεφαλαίου) όπως ο πτωχευτικός κώδικας που θα μας κάνει «νοικάρηδες» στα σπίτια μας, όπως το κατάπτυστο νομοσχέδιομε τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας» που νομοθετεί την 10ωρη εργασία, καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, διώκει την συνδικαλιστική δράση κ.α.

Με βάση τα παραπάνω, το ΔΣ της ΠΟΛ πήρε ομόφωνη απόφαση για προκήρυξη απεργίας όποτε η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο προς ψήφιση. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με άλλες ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για την ανακοίνωση της ημερομηνίας της απεργίας.

Καλούμε τα ΔΣ των σωματείων να συνεδριάσουν και να πάρουν ανάλογες απεργιακές αποφάσεις. Παίρνοντας υπόψιν τις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς όμως αναδίπλωση της δράσης μας, με κάθε πρόσφορο τρόπο να φτάσουμε στους συναδέλφους μας, να ενημερώσουμε, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για προστασία της υγείας, του εισοδήματος, των δικαιωμάτων μας.

Θα εκδοθεί ανακοίνωση της ΠΟΛ με σκοπό να φτάσουμε σε όσο περισσότερους συνάδελφους γίνεται ώστε η απάντηση μας να είναι μαζική, οργανωμένη, δυναμική. Επίσης αποφασίστηκε η έκδοση οδηγιών ώστε να γνωρίζουμε όλοι οι συνάδελφοι τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση κρούσματος στον χώρο εργασίας μας, σε σχολεία κλπ.

Το Διοικητικό  Συμβούλιο

02/11/2020

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔΣ