ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την συνάντηση TUI-BIFU της ΠΣΟ την 20η Οκτώβρη 2020

Αναγνωρίζοντας τη σημασία ύπαρξης της Διεθνούς Γραμματείας του Χρηματοπιστωτικού τομέα (TUI-BIFU) της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), θεωρείται αναγκαία η αναβίωση και επαναδραστηριοποίηση της λειτουργίας της. Για τον λόγο αυτό, οργανώθηκε από την ΠΣΟ στις 20 Οκτωβρίου 2020 τηλεδιάσκεψη αντιπροσώπων από πολλές οργανώσεις του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού-οικονομοτεχνικού κλάδου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν 20 εκπρόσωποι από Οργανώσεις και Συνδικάτα του κλάδου από τις παρακάτω χώρες:

 1. Αργεντινή
 2. Βραζιλία
 3. Κούβα
 4. Δημοκρατία τουΚονγκό
 5. Ελλάδα
 6. Ινδία
 7. Λίβανος
 8. Μαλαισία
 9. Νεπάλ
 10. Νιγηρία
 11. ΣριΛάνκα
 12. Συρία
 13. Νότια Αφρική

Στην συνάντηση παρέμβαση έκανε ο συν. Γιώργος Μαυρίκος, Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ και χαιρετισμό έκανε ο συν. MikeMakawyibaMzwandile, Πρόεδρος της ΠΣΟ.

Ο συν. CHVenkatachalam, Γενικός Γραμματέας της TUI-BIFU έκανε την εισήγηση και η συν. Ά. Αναστασάκη,από την γραμματεία της ΠΣΟ, διεύθυνε την συζήτηση.

Όλοι οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου στις χώρες τους, τονίζοντας την ανάγκη του κοινού βηματισμού. Επίσης πολλοί τόνισαν τις προσπάθειες των κυβερνήσεων των χωρών τους για ιδιωτικοποίηση του τραπεζικού τομέα.

Στο τέλος της συνεδρίασης, εγκρίθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

 1. Εκφράζουμε συλλυπητήρια σχετικά με τους εργαζόμενους και συνολικά τους ανθρώπους παγκοσμίως που χάθηκαν από την πανδημία του covid-19.
 2. Χαιρετίζουμε την ένδοξη επέτειο των 75 χρόνων της ΠΣΟ, με συνεχόμενους αγώνες και κατακτήσεις,  σταθερά ως ο πραγματικός παγκόσμιος ταξικός πόλος του εργατικού κινήματος.
 3. Οργανώνουμε αντεπίθεση στην αυξανόμενες επιθέσεις που πραγματοποιούνται εναντία στους εργαζόμενους του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού κλάδου σε πολλές χώρες.
 4. Εκφράζουμε συγχαρητήρια στον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας για την εξαίρετη ανθρωπιστική προσφορά τους σε διαφορές χώρες του κόσμου ώστε να  αντιμετωπίσουν  την πανδημία.
 5. Πραγματοποίηση του επόμενου Συνεδρίου της TUI-BIFU της ΠΣΟ το πρώτο 3μηνο του 2021.
 6. Ορισμός Προσωρινής Επιτροπής λειτουργίας για την συνέχιση των δραστηριοτήτων έως ότου πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της TUI-BIFUτης ΠΣΟ
Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ