Παρά τα μεγάλαλόγια από κυβερνώντες και διοικούντες την ΛΑΡΚΟ το σχέδιο ξεπουλήματός της προχώρα ακάθεκτο.

Η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, με την παράδοσή της σε κομμάτια σε  μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και την απόλυση 1.079 εργαζόμενων που δουλεύουν απευθείας στην εταιρία και πολλών ακόμα που απασχολούνται σε αυτή μέσω εργολάβων. Θέλει να ξεφορτωθεί τα «βαρίδια», τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, προκειμένου πιο εύκολα να παραδώσει τη ΛΑΡΚΟ στους ιδιώτες.

Η κυβέρνηση έχει μεταχειριστεί κάθε τρόπο για να κάμψει τον δίκαιο αγώνα στην ΛΑΡΚΟ όμως οι εργαζόμενοίτης με την πάλη τους -όλο αυτό το διάστημα που είναι σε κινητοποιήσεις- εμπόδισαν απολύσεις στις εργολαβίες, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, επέβαλαν την συνέχιση της λειτουργίας, εμπόδισαν περισσότερες περικοπές. Διεκδικούν διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και της εργασίας τους, παλεύουν για  τα κεκτημένα τους.

Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί εθνικό πλούτο, ένα πραγματικό «φιλέτο» με πάρα πολλές δυνατότητες. Θα μπορούσε να λειτουργεί προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων σε μια διαφορετική οργάνωση της οικονομίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τα αιτήματά τους:

  • Τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και τον ενιαίο χαρακτήρα που έχει εργοστάσιο και μεταλλεία, κάτω από δημόσιο έλεγχο.
  • Την ανάπτυξή της σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες δυνατότητες που έχει.
  • Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

ΤαΔιοικητικά Συμβούλια της ΠΟΛ και της ΕΛΕΠΑ δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ ενάντια στην απαξίωση της εταιρείας και στο ξεπούλημα της σε ιδιωτικά κεφάλαια.

Ο αγώνας τους αφορά όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Ενάντια στις πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και στον νόμο 4664/2020 της ΝΔ που παραδίδουν τον πλούτο του ελληνικού λαού και πάλι σε μεγαλοεπιχειρηματίες.

Συνάδελφοι της ΛΑΡΚΟ, θα βρεθούμε και πάλι στις πύλες του εργοστασίου, στα γραφεία των διοικούντων, στα μεταλλεία δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη μας και την συμπαράσταση μας, δυναμώνοντας τον ταξικό μας αγώνα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

16/10/2020