Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΛ στην τελευταία συνεδρίαση του αποφάσισε ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, από την έναρξη του ωραρίου έως τις 13.00 το μεσημέρι.

Η απόφαση καλύπτει τους εργαζομένους σε λογιστήρια, λογιστικά γραφεία και λογιστικές-ελεγκτικές-συμβουλευτικές εταιρίες (ανεξαρτήτως πόστου), με σκοπό την συμμετοχή μας στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων έξω από το Εφετείο (στις 10.00 π.μ. στο μετρό Αμπελοκήπων), όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Έχουν περάσει ήδη  πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της δίκης της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και επτά από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Μια δίκη που κράτησε 6 χρόνια! Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται για αυτήν την καθυστέρηση καθώς δεν έλαβαν κανένα μέτρο για την γρήγορη ολοκλήρωση της δίκης. Είναι εξοργιστικό ότι όλα αυτά τα χρόνια οι εγκληματίες ναζί-δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταπηδούν από ένα κόμμα στο άλλο, δημιουργούν νέα φασιστικά μορφώματα και συνεχίζουν να σπέρνουν το φασιστικό-ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Είναι εγκληματίες και δολοφόνοι γιατί είναι Ναζί! Δεν ξεχνάμε ούτε κάνουμε πίσω!

Δεν ξεχνάμε την δολοφονία του Π. Φύσσα, την οργανωμένη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, την δολοφονία του Σ. Λουκμάν, την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες, σε εργάτες και σε αγωνιστές.

Όλα αυτά τα χρόνια η ΠΟΛ και τα σωματεία μέλη της, με σύνθημα «Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά» ήταν στην πρώτη γραμμή ώστε τα μαντρόσκυλα των αφεντικών να παίρνουν οργανωμένη απάντηση στους χώρους δουλειάς, στις εταιρίες και τα λογιστήρια, στους χώρους εκπαίδευσης και στις γειτονιές.

Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του γνωρίζουν καλά ότι ο λαός έχει την δύναμη να αντιδράσει στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται. Γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. Φέρνουν νόμους για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και του δικαιώματος στην απεργία. Θέλουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα στο «γύψο». Ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή δρουν ως το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, χτυπούν όποιον αντιδρά, σπέρνουν το δηλητήριο τους και συσκοτίζουν το ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος της εργατικής τάξης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν ξανά τα εργατικά  – λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση, τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Απαιτούμε να παρθεί καταδικαστική απόφαση και όλοι οι φασίστες να βρεθούν στην φυλακή! Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε έκδοση ανακοινώσεων στήριξης της καταδίκης της ΧΑ. Καλούμε τους συναδέλφους της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά στην στάση εργασίας και να βρεθούν στην συγκέντρωση (τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) έξω από το Εφετείο την Τετάρτη 10πμ στο μετρό Αμπελόκηποι.

”Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”

Το Διοικητικό Συμβούλιο

24/09/2020