Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του ΣΤ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που αποφάσισε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή σε βάρος του Θανάση Φωτόπουλου, προέδρου του κλαδικού Συνδικάτου.

Η δίκη έγινε με βάση ανυπόστατες κατηγορίες της εργοδοσίας της επιχείρησης «Αφοί Βλάχου», σε βάρος δύο εργαζομένων της επιχείρησης, καθώς και σε βάρος του Μάη Μεντή, επίσης εργαζόμενου στην επιχείρηση και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και του Θανάση Φωτόπουλου, σχετικά με δεκαήμερη απεργία που είχε γίνει στην επιχείρηση τον Ιούλη του 2019, ενάντια στην απόλυση του Μάη Μεντή.

Οι δύο εργαζόμενοι κατηγορήθηκαν για σωματική βλάβη σε βάρος της εργοδοσίας  και οι δύο συνδικαλιστές ως ηθικοί αυτουργοί.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή και των τεσσάρων από τις κατηγορίες. Ο Θ. Φωτόπουλος κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός με άγνωστους δράστες!

Το πόσο αβάσιμη είναι η απόφαση της προέδρου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι εργοδότες, ένας αστυνομικός που είχε κληθεί ως μάρτυρας και άλλοι μάρτυρες δήλωσαν ότι δεν είδαν τους κατηγορούμενους να εμπλέκονται στο επεισόδιο που οι εργοδότες ισχυρίστηκαν ότι συνέβη.

Στην ουσία πρόκειται για δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης

και του δικαιώματος στην απεργία!

Αυτοί είναι οι εργοδότες, το κράτος τους και η δικαιοσύνη τους, ταξική! Ταξική είναι και η απάντηση που χρειάζεται να πάρουν, ταξική με κλιμάκωση των αγώνων ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και εργατικά δικαιώματα.

Χαιρετίζουμε τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «Αφοί Βλάχου» ώστε να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους που η εργοδοσία σέρνει στα δικαστήρια με ανυπόστατες κατηγορίες.

Συνάδελφοι είμαστε μαζί σας στον δίκαιο αγώνα σας και σας στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Τα ταξικά σωματεία και οι αγωνιστές δεν το βάζουμε ποτέ κάτω, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Είμαστε σίγουροι για τον δρόμο του αγώνα και θα νικήσουμε. 

03.04.2024

Το ΔΣ της ΠΟΛ

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ