Την Παρασκευή πραγματοποιείται η εξ αναβολής δίκη του Συρίγου Βάλσαμου, γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Το “έγκλημά” του είναι πως μαζί με εκατοντάδες άλλους εργάτες, εμπόδισε τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργατικής οικογένειας τον Οκτώβρη του 2019

Η κυβέρνηση με την κλήση του Συρίγου Βάλσαμου επιχειρεί να τρομοκρατήσει συνδικάτα και συνδικαλιστές για να μην αντιδράσουν.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στην προκλητική ποινικοποίηση αγώνων και εργαζομένων που αγωνίζονται, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, πως η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή και τις διώξεις. Η κυβέρνηση τα βάζει και με όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα να έχει κανείς μια στέγη χωρίς να χρυσοπληρώνει για τρεις γενιές τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ αναλαμβάνουν το ρόλο του “μπράβου” της εργοδοσίας, χτυπώντας όποιον αγωνίζεται ενάντια στην απληρωσιά και τις απολύσεις ενώ οι απεργίες, η μία μετά την άλλη, βγαίνουν παράνομες για να συνεχίζεται χωρίς εμπόδια η αντεργατική πολιτική.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ εφαρμόζει τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας κατηγορείται ως εγκληματίας, ενώ οι τραπεζίτες – που αρπάζουν με «νόμιμα» μέσα τα σπίτια και τις οικονομίες των εργαζομένων- παρουσιάζονται ως αθώα θύματα και όλα αυτά με την αρωγή των δυνάμεων καταστολής κατ’ εντολή των κυβερνήσεων που υπηρετούν τραπεζίτες.

Το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται.

Όσο και αν θέλουν Κυβερνήσεις και οι δυνάμεις του κεφαλαίου να ξεμπερδέψουν με το ταξικό κίνημα με τους «ενοχλητικούς» αγώνες, δεν θα το καταφέρουν! Οι πρωτοπόροι αγωνιστές του εργατικού κινήματος δεν θα σταματήσουν να οργανώνουν τις διεκδικήσεις για τις λαϊκές ανάγκες. Τους λέμε πως είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα στεκόμαστε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τους τραπεζίτες και τους άλλους μπαταχτσήδες να παίρνουν τα σπίτια του λαού! Δεν θα συμβιβαστούμε με την βάρβαρη πολιτικής τους!

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού.

03.04.2024

Το ΔΣ της ΠΟΛ