Εκ μέρους της ΠΟΛ, των μισθωτών λογιστών και εργαζόμενων σε ελεγκτικές, χαιρετίζουμε την σημερινή σας κινητοποίηση,  στηρίζουμε τον αγώνα και τα αιτήματα σας πολλά εκ των οποίων είναι κοινά και με εμάς. Βρισκόμαστε εδώ για ακόμα μια φορά γιατί τα άγχη μας είναι κοινά, τα προβλήματα μας είναι κοινά. Με την δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, την πίεση για τις προθεσμίες, τον φόβο για τα πρόστιμα, το τσακισμένο εισόδημα μας από την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς. Η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση ακριβώς επειδή αξιοποιείται με γνώμονα το κέρδος και όχι τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού, γίνεται θηλιά στο λαιμό μας. Ενώ θα μπορούσαμε να δουλεύουμε λιγότερο να ζούμε καλύτερα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, με την εντατικοποίηση και τα εξαντλητικά ωράρια να αποτελούν κανόνα, ενώ θησαυρίζουν μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι, όπως άλλωστε και στον κλάδο οι συμβουλευτικές-ελεγκτικές-λογιστικές εταιρίες.

Κοινός όμως είναι και ο αντίπαλος, η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ υπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. 

Γι’αυτό ξεκληρίζουν τους αγρότες, τους διώχνουν από τη γη τους για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι αξιοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στη χώρα.

Γι αυτό εμπορευματοποιούν την παιδεία των παιδιών μας και μετατρέπουν την ανώτατη εκπαίδευση σε μπίζνες για λίγους.

Γι αυτό ιδιωτικοποιούν και εμπορευματοποιούν το δημόσιο σύστημα Υγείας, όταν ήδη η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι στο απροχώρητο.

Γιαυτό την ώρα που το εισόδημα μας δεν φτάνει για πληρώσουμε τα πανάκριβα ενοίκια, να αγοράσουμε τα πανάκριβα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, να βάλουμε πετρέλαιο και βενζίνη, 500 επιχειρηματικοί όμιλοι στη χώρα εξασφάλισαν κέρδη 25,1 δις σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Ειδικά στην ενέργεια, στα τρόφιμα, τα σούπερ-μάρκετ!

Όμως απέναντι σε όλα αυτά ο λαός , η νεολαία έχει δώσει και δίνει την απάντηση του. Είναι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που μόλις εχθές ήταν στους δρόμους, είναι οι φοιτητές,οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται 7 εβδομάδες στον δρόμο, είναι οι αγρότες που βρίσκονται στο δρόμο με το προχθεσινό συγκλονιστικό συλλαλητήριο. Είναι οι καθημερινοί αγώνες σε δεκάδες χώρους δουλειάς που διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. 

Αυτός λοιπόν είναι ο δρόμος μας! Ο δρόμος του αγώνα, ο δρόμος της διεκδίκησης των δικών μας αναγκών.

Σε αυτόν τον δρόμο μισθωτοί και μικροί επαγγελματίες λογιστές είμαστε μαζί.

Σε αυτό τον δρόμο θα συναντηθούμε ξανά στην μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28.2, 1 χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη που όπως δεσμευτήκαμε δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. 

Για να φωνάξουμε πως στο σύνθημα που στιγμάτισε τις περσινές κινητοποιήσεις, εμείς κάθε φορά απαντάμε: «Οι ζωές μας»! Για να απαιτήσουμε προστασία του εισοδήματος μας, της Υγείας μας, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς με υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στο κλάδο με αυξήσεις στους μισθούς, προστασία του ωραρίου μας, προστασία της μητρότητας.

Όλος ο κλάδος μια γροθιά.

Καλή δύναμη, καλούς αγώνες!