Το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΛ και η κεντρική Διοίκηση της ΕΛΕΠΑ στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της ΕΦΕΕΑ και για ακόμη μια φορά θα βρισκόμαστε μαζί στον αγώνα για τα προβλήματα του κλάδου.

Υπουργείο και Κυβέρνηση κυριολεκτικά έχουν γονατίσει τους μισθωτούς λογιστές και ελευθέρους επαγγελματίες με την ομοβροντία μέτρων και εγκυκλίων. Ο σκοπός τους δεν είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, η διευκόλυνση των διαδικασιών και άλλα τέτοια βαρύγδουπα που μας λένε, αλλά η εντατικοποίηση και το φόρτωμα στις πλάτες των μισθωτών με νέα βάρη και χειρότερες συνθήκες εργασίας. Αλλά και το τσάκισμα των αυτοαπασχολούμενων λογιστών, αφού η δουλειά συγκεντρώνεται στα μεγάλα μονοπώλια του κλάδου, λογιστικές – ελεγκτικές – συμβουλευτικές εταιρίες που κυριολεκτικά θησαυρίζουν, την ίδια ώρα που οδηγούνται σε κλείσιμο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι.

Ο όγκος εργασίας που συνεχώς χειροτερεύει μέρα με την μέρα την ζωή μας, αν συνυπολογίσουμε και τα προβλήματα της ακριβείας, της Υγείας, της Παιδείας το μείγμα γίνεται εκρηκτικό. Το πρόβλημα της μη ύπαρξης ΣΣΕ (με ευθύνη των εργοδοτικών φορέων και όλων των τελευταίων κυβερνήσεων) που να προστατεύει το ωράριο και τις συνθήκες εργασίας ξεπροβάλει σε κάθε πτυχή της εργασίας μας.

Η μέχρι σήμερα η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν έχουμε να περιμένουμε κανέναν για να μας λύσει τα προβλήματα. Τίποτα δεν μας έχει χαριστεί! Ότι έχουμε καταφέρει είναι με αγώνες!

Δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις. Δεν μπορεί να μένει κάνεις μόνος στην τεράστια επίθεση που δεχόμαστε σε όλες τις πτυχές τις ζωής μας!

Μόνο η συλλογική δράση θα δώσει λύσεις στα προβλήματά μας.

Γι’ αυτό βρισκόμαστε δίπλα στους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου και δίνουμε δυναμικό παρών και σε αυτήν την κινητοποίηση της ΕΦΕΕΑ στις 23/2/2024 και ώρα 11.00 στο Υπουργείο Οικονομικών στηρίζοντας τα αιτήματα τους και προβάλλοντας τα δικά μας με προμετωπίδα την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο μας. Συναντιόμαστε εκ νέου στο δρόμο με τους αυτοαπασχολουμένους λογιστές στην μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28.2.2023 για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

Όλος ο κλάδος μια γροθιά!

21.02.2024

Το Δ.Σ. της ΠΟΛ

Η Κ.Δ. της ΕΛΕΠΑ