Η σφαγή του παλαιστινιακού λαού έχει λόγο και αίτια. Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των γεωστρατηγικών στόχων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή. Η τελούμενη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού δεν είναι τίποτα μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο.

Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να συμμετάσχει όσο πιο ενεργα μπορεί στον πόλεμο. Η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα θέτει τη χώρα μας στην “αιχμή του δόρατος” σε σχεδιασμούς που βάζουν φωτιά στη Μέση Ανατολή και διαιωνίζουν την κατοχή στην Παλαιστίνη ενώ γίνεται για χάρη “της προστασίας της ναυσιπλοΐας”, δηλαδή των εφοπλιστών!

Έρχεται να προστεθεί σε αποστολές πολεμικών πλοίων υλικών και κάθε είδους αποστολών στα πέρατα του κόσμου ( Σάχελ, Σομαλία, Ουκρανία κλπ) όπου δηλαδή υπάρχει συμπλοκή με την σφραγίδα του ΝΑΤΟ.  Και το «κερασάκι στην τούρτα» είναι ότι ενώ σε επίπεδο εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων σαν χώρα πιάνουμε «πάτο», σε πολεμικές δαπάνες και εξοπλιστικά προγράμματα είμαστε στην κορυφή σαν ποσοστό.

Είναι διαχρονικό το έγκλημα και έχουν ευθύνες όλα τα αστικά κόμματα που εκφράζουν τυφλή υποταγή στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Έξαλλου έχοντας κυβερνητικές θέσεις δεν σταμάτησαν να μετατρέπουν την χώρα σε απέραντο πολεμικό στρατόπεδο, είτε ενεργούσαν αποφασιστικά σε πολεμικές συγκρούσεις ακόμη και στην γειτονιά μας.

Η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και σ’ όλους τους λαούς, η εναντίωση στους άδικους πολέμους, που γίνονται για τα συμφέροντα των λίγων, των καπιταλιστών, Ελλήνων και ξένων είναι ανάγκη να δυναμώσει! Οι λαοί δε θα κερδίσουν τίποτα, μόνο πόνο και δυστυχία. Οι λαοί θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και ανεργία.

Είναι η ώρα της αποφασιστικής αναμέτρησης κόντρα στην πολιτική που μας εμπλέκει στον πόλεμο, που κάνει τη ζωή μας όλο και πιο αβάσταχτη, με νέους φόρους, ακρίβεια, αυταρχισμό.

Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας!

Όλοι στη συγκέντρωση το Σάββατο 27 Γενάρη στις 12μ., στο Πάρκο Ελευθερίας

Το ΔΣ

23/01/2024