Το ΔΣ της ΠΟΛ καταγγέλλει την προσπάθεια της δικηγορικής εταιρείας BCLA, η οποία μέσω email που απέστειλε σε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό, επιχειρεί να δημιουργήσει σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στον χώρο των κατασκευών.

«Η λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος. Μετανάστες εργαζόμενοι»

Με αυτή την φράση υποδεχόταν μεγάλη δικηγορική εταιρεία (BCLA) όσους επιδόξους εργοδότες στον κλάδο των κατασκευών ψάχνουν για σκλάβους το 2024.

Έτσι λοιπόν επιχειρούν να στήσουν τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα στην χώρα μας εξυπηρετώντας την επιδίωξη των μεγαλοεργοδοτών για φθηνά εργατικά χέρια. Επομένως τα δάκρυα για το ότι «υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών» αποδεικνύονται κροκοδείλια!

«Τα νομιμοποιητικά έγγραφα” για τα “φτηνά εργατικά χέρια” που διαφήμιζε ως βιτρίνα η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου λάθους, αλλά ένα επιχειρούμενο συνειδητό αλισβερίσι με τους μεγαλοεργολάβους και τις εταιρείες που θέλουν τζάμπα εργασία και δουλειά ήλιο ήλιο για να βγαίνουν τα πλάνα τους. Θα τους κόψουμε το βήχα!».

Η παραπάνω καταγγελία της ομοσπονδίας και του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας, προκάλεσαν και την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και προφανώς η εταιρεία απέσυρε την εν λόγω διαφήμιση άρον άρον!

Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, αντιθέτως από κοινού και οργανωμένοι στα σωματεία μας πρέπει να παλέψουμε για  να μην δουλεύουμε ανασφάλιστοι με πενιχρά μεροκάματα και χωρίς δικαιώματα. Γι αυτό παλεύουμε για ΣΣΕ σύγχρονες, με αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως καταγωγής.

Έχουμε την αποφασιστικότητα, τη δύναμη και τη γνώση να μην αφήσουμε κανέναν να θεωρήσει τους εργαζόμενους αναλώσιμους. Θα μας βρουν απέναντι τους σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας νέων σύγχρονων σκλαβοπάζαρων.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 19 Γενάρη στις 5 μ.μ. έξω από τα γραφεία της εταιρείας «BCLA» (Συγγρού 262 και Φιλαρέτου) που διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και στηρίζουμε την πανοικοδομική απεργία στις 31 Γενάρη.

18/01/2024

Το ΔΣ της ΠΟΛ