Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας – Ολοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή

«Επενδυτική βαθμίδα» συν «μεταρρυθμιστική έκρηξη» ίσον «ανάπτυξη για όλους». Αυτή την εξίσωση πλασάρει η κυβέρνηση μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από έναν ακόμα «οίκο αξιολόγησης». 

Άλλη όμως είναι η εξίσωση που καθημερινά προσπαθεί να λύσει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια. Πώς θα καλύψει ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες της. Και όσο κι αν προσπαθεί, αυτή η εξίσωση, δεν λύνεται.

Από όπου κι αν κόψουμε, στις 15 του μήνα ο, έτσι κι αλλιώς κουτσουρεμένος, μισθός τελειώνει, αφού τα τελευταία σχεδόν 2 χρόνια βιώνουμε απανωτές αυξήσεις σε αγαθά απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση μας. Η ακρίβεια ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι νέες ανατιμήσεις σε φαρμακευτικά και ιατρικά προϊόντα, ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες, νοσοκομειακή περίθαλψη κ.ά. μετατρέπουν ακόμα και την υγεία σε πανάκριβο και απλησίαστο, για την πλειοψηφία του λαού, εμπόρευμα.

Η “ανάπτυξη για όλους” της κυβέρνησης ή της “δίκαιης ανάπτυξης” των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, προϋποθέτει επίθεση διαρκείας στον λαό, όπως είναι τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα  ματωμένα πλεονάσματα, οι νατοϊκοί εξοπλισμοί που στοιχίζουν 7 δις ευρώ το χρόνο, αφού “οι φρεγάτες κοστίζουν”, όπως δήλωσε κυνικά ο υπουργός Οικονομικών..Προϋποθέτει την ένταση της εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, τους χαμηλούς μισθούς, τις απλήρωτες υπερωρίες, την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα για να μην κουνιέται φύλλο.

Στα παραπάνω προστίθεται η νέα επίθεση που ετοιμάζει η  κυβέρνηση, με έναν ακόμα αντιλαϊκό, άδικο και βαθιά ταξικό προϋπολογισμό. Αντί για μέτρα στήριξης και ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος, το κράτος αυξάνει τη φορολογία σ’ αυτούς που καταβάλλουν το 95% των εσόδων του προϋπολογισμού, δηλαδή στους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους, για να φοροαπαλλάσσονται και να επιδοτούνται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, που αυξάνουν σταθερά τα κέρδη τους.

Όπως και το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο. Την ίδια στιγμή, προβλέπεται μείωση του Φόρου Συγκέντρωσης Κεφαλαίων και του Φόρου Πώλησης Μετοχών ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2023 έχουν φτάσει στα 5,5 δις ευρώ τα καθαρά κέρδη για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, και οι τράπεζες καταγράφουν, μόνο το πρώτο εννιάμηνο του 2023 και μόνο από την αύξηση των επιτοκίων, κέρδη πάνω από 3 δισ. ευρώ! 

Γι’ αυτό είναι προκλητική η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει  τους μικρούς επαγγελματίες ως «καλοπερασάκηδες», που «ζουν σε βάρος των μισθωτών» επειδή «κλέβουν την εφορία!». 

Μαζί, οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες θα δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που με χίλιους δυο τρόπους τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή μας.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

Η κυβέρνηση και η επιχειρηματικοί όμιλοι δεν είναι ανίκητοι!

Αυτό έδειξε η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 21 Σεπτέμβρη, η δύναμη του συντονισμού και της κοινής δράσης των σωματείων. Αυτό δείχνουν οι τεράστιες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, εναντίωσης στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο πλευρό του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ.

Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε! 

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τα Εργατικά Κέντρα, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν, για να παρθούν τώρα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

Συμμετέχουμε μαζικά στις 15 Δεκέμβρη στο Συλλαλητήριο Συνδικάτων – Ομοσπονδιών – Εργατικών Κέντρων στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα!

https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/350034/den-kanoyme-ekptoseis-stis-anagkes-mas-oloi-sto-syllalitirio-tin

  • Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Παραπολιτικά»
Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ