Δεν πέρασε καιρός από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα έρχεται να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα των χώρων εργασίας. Ένας ακόμα εργάτης έχασε την ζωή του και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στα ναυπηγεία του Περάματος.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

Οι νεκροί εργάτες είναι η άλλη όψη της «ανάπτυξης», των επενδύσεων, της κερδοφορίας των ομίλων και της σταθερότητας που ευαγγελίζονται όλες ανεξαρτήτως οι κυβερνήσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στο έγκλημα στο Πέραμα δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας, δεν υπήρχε ούτε καν τεχνικός ασφαλείας. Τους τελευταίους 5 μήνες μάλιστα το Σωματείου Μετάλλου έχει κάνει 4 απεργίες με αίτημα τα μέτρα προστασίας(!) αλλά εργοδότες και κυβέρνηση κλείνουν τα αυτιά τους στο αίτημα αυτό γιατί δεν θέλουν να σπαταλήσουν τίποτα από τα υπερκέρδη τους για την ζωή των εργαζομένων. Από κοντά και μερίδα ΜΜΕ που αποκρύπτουν ή ακόμα και λοιδορούν αυτές τις δράσεις.

Παρότι οι εργάτες στο Πέραμα με τους αγώνες τους έχουν καταφέρει να υπογραφεί ΣΣΕ που προβλέπει μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση αρνείται να επιβάλει την υποχρεωτικότητα της πατώντας στους νόμους των όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) με τραγικά αποτελέσματα.

Στηρίζουμε και εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Ο δίκαιος αγώνας τους για μέτρα προστασίας των εργαζομένων είναι και δικός μας.

Δεν θα μετράμε νεκρούς για τα κέρδη τους!

Τώρα μέτρα προστασίας την υγείας και της ασφάλειας – Υπογραφή ΣΣΕ

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του 47χρονου εργάτη που έχασε τη ζωή του. Εκφράζουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στους δύο τραυματίες συναδέλφους του.

30.05.2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο