Την περίοδο της πανδημίας αποδείχθηκε περίτρανα ότι η δημόσια και δωρεάν υγεία είναι αναντικατάστατη για τον λαό. Τι κάνει για αυτό η κυβέρνηση;;; Μήπως μια γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις υγειονομικών, ανάπτυξη του εξοπλισμού και των υποδομών του δημοσίου συστήματος Υγείας; Το αντίθετο!

Η κυβέρνηση φέρνει ένα ακόμα νομοσχέδιο που ξεχαρβαλώνει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν υγεία, για χάρη των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων που ήδη έχουν ξεχειλίσει από κέρδη εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του λάου μας για υγεία.

Το νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Αν ψηφιστεί-σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές- θα εκτινάξει τις λίστες αναμονής για χειρουργεία ή για θεραπείες που μπορεί να είναι πανάκριβες και θα οδηγήσει τους ασθενείς στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.Προφανώς είναι ένα μέτρο που δεν αφορά μόνο τους γιατρούς αλλά όλο το λαό που θα κληθεί να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει για την υγεία του.

 Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά όπως-όπως στις δημόσιες μονάδες υγείας, καταδικάζει τους ασθενείς σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας το επιβεβαίωσε. Αυτό το νομοσχέδιο είναι η συνέχεια της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, δεν “άγγιξε” τον ιδιωτικό τομέα υγείας που πλούτιζε συνυπάρχοντας«αρμονικά» με το υποστελεχωμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί από το λαό μας!

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας ωστόσο ανέδειξε και ότι, σαν μια γροθιά,ο λαός με τους υγειονομικούς μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγείας τους, τα δικαιώματά τους.

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

  • Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!
    • Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.
    • Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.
    • Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

Αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Λ.

25/11/2022

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ