Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της επιστολής μας της 20 Ιουλίου όπου έγκαιρα αιτούμασταν την παράταση των φορολογικών δηλώσεων 2022 για το τέλος Σεπτεμβρίου, επανερχόμαστε και ζητούμε την άμεση ανακοίνωση της παράτασης της ημερομηνίας λήξης των φορολογικών δηλώσεων έτους 2022 έως 30/09/2022.

Η αφόρητη πίεση που δέχεται ο κλάδος μας έχει τραγικές συνέπειες ακόμα και στην υγεία των συναδέλφων μας. Κυριολεκτικά οι συνάδελφοι μας υπό την πίεση εργάζονται καθημερινά από το ξημέρωμα μέχρι αργά το βράδυ προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και κατά παράβαση της εργασιακής νομοθεσίας.

Δεν μπορεί για ακόμα μια φορά οι Λογιστές να καλούνται να εργαστούν χωρίς ωράρια, χωρίς Κυριακές και αργίες, χωρίς διακοπές, ώστε να απαλλαγεί το κράτος από τις υποχρεώσεις του.

Είναι εξοργιστικό ένα δίκαιο αίτημα του κλάδου μας να μην εισακούεται και μάλιστα ακόμα και τη στιγμή που η πλατφόρμα των δηλώσεων Νομικών Πρόσωπων δεν λειτουργεί από χθες!!

Επαναφέρουμε την ανάγκη για άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του κλάδου:

• Ανακοίνωση εδώ και τώρα για την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων στις 30/9 και άμεση επίλυση του των τεχνικών προβλημάτων

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Δράκος Κών/νος                                                                          Μιχάλης Χασιώτης