ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στηρίζει την ημέρα πανελλαδικής Δράσης λογιστών στις 6 Ιουλίου. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για να κατοχυρώσουν το δικαίωμά στο σταθερό χρόνο εργασίας 7ώρο, 5μερο, 35ωρο, το δικαίωμα στη σωματική και πνευματική ανάπαυση για αυξήσεις στους μισθούς για να ζουν και να εργάζονται με αξιοπρέπεια.

Όλα αυτά μπορούν να κατακτηθούν μόνο με την ύπαρξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου.

Το σχέδιο ΣΣΕ που προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών – και καλεί τους εργοδότες να υπογράψουν – αφορά το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου. Δηλαδή τους εργαζομένους κάθε ειδικότητας σε ελεγκτικές/συμβουλευτικές και λογιστικές εταιρείες (λογιστές, ελεγκτές, συμβούλους, πληροφορικάριους, διοικητικούς κ.λπ.), σε λογιστήρια εταιρειών και λογιστικά γραφεία.

Ο μόνος δρόμος είναι η μαζική και οργανωμένη πάλη όλων των εργαζομένων για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ στην βάση του σχεδίου της Ομοσπονδίας , ώστε να υπάρχει σε κάθε χώρο δουλειάς ένα ρυθμισμένο, ελάχιστο πλαίσιο δικαιωμάτων.

Η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες με όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει, έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει ΣΣΕ εδώ και 13 χρόνια στον κλάδο των λογιστών όπως και σε μια σειρά άλλους κλάδους που καλύπτονται από το σωματείο μας. Οι εργαζόμενοι βλέπουμε στις ατομικές συμβάσεις οι όροι και οι συνθήκες εργασίας να γίνονται όλο και χειρότεροι. Καθημερινά βλέπουμε το εισόδημα μας να μην φτάνει μέχρι το τέλος του μήνα, με την ακρίβεια να έχει χτυπήσει κόκκινο, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο με την εντατικοποίηση της δουλειάς να έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Αντιθέτως τα μονοπώλια των κλάδων μας όπως και των λογιστών συνεχώς αναπτύσσονται αφού η δική μας εργασία αυξάνει τα κέρδη τους.

Φτάνει πια! Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Η Ομοσπονδία των λογιστών στις 6 Ιουλίου έχει ζητήσει συνάντηση από τον ΣΕΒ και άλλους εργοδοτικούς φορείς και από μεγάλους εργοδότες του κλάδου για υπογραφή της ΣΣΕ.

Ξέρουμε ότι ο αγώνας είναι δύσκολος και μακρόχρονος! Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!!!!

Φτάνει πια με τα ξεχειλωμένα ωράρια!

Φτάνει πια με την ατελείωτη πίεση, το τεράστιο όγκο δουλειάς!

Φτάνει πια με το μισθό να εξαντλείται πριν τελειώσει ο μήνας και τις ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες!

Οι αγώνες των τελευταίων ετών, ο αγώνας των συναδέλφων στην E-food, την COSCO και τη ΛΑΡΚΟ απέδειξαν ότι μπορούμε να μετράμε νίκες, ότι έχει αξία η οργανωμένη πάλη και συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής. Αυτό φάνηκε και με την υπογραφή ΣΣΕ των οικοδόμων.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των λογιστών σύμφωνα με την πρόταση της Ομοσπονδίας :

• 912 ευρώ και 1.006,74 ευρώ κατώτερο μισθό νεοπροσλαμβανομένου (ανάλογα το κλιμάκιο) συν τα επιδόματα και αυξήσεις ανά διετία τουλάχιστον 3%-4%

• Επιδόματα πτυχίου, γνώσης ξένης γλώσσας, χρήσης Η/Υ, Ισολογισμού, Τακτικού και Φορολογικού ελέγχου, γάμου, τέκνων, μονογονεϊκής οικογένειας κ.α.

• 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, διάλλειμα εντός 7ώρου, πληρωμή κάθε επιπλέον ώρας ως υπερωρία.

• Η μισθολογική και επαγγελματική εξέλιξη των εργαζόμενων να βασίζεται στην ΣΣΕ και όχι σε εσωτερικό σύστημα αξιολόγησης του εργοδότη

• Προστασία της μητρότητας – πατρότητας, γονικές άδειες.

• Ισχύς της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης.