Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της πολιτικής των προκατόχων της, τρέχει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις με επέκταση της διάρκειάςτης αρχικά σε 5 έτη (από 1έτος) και στην συνέχεια επ’αόριστο (!!!).

Πρακτικά μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο. Η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντική Συνεργασία (ΣΑΑΣ/MDCA) αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες ΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας την χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

Αυτή η συμφωνία μας εντάσσει ακόμα πιο βαθιά στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράςτους. Εν καιρώ πολέμου αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο.

Αυτή η επιλογή γίνεται για λογαριασμό των εγχώριων ομίλων που θέλουν κομμάτι από το μοίρασμα της λείας. Σε αυτό το μοίρασμα εντάσσεται και η ενεργή συμμετοχή Ελλήνων βιομηχάνων και εφοπλιστών στην μεταφορά και αποθήκευση αμερικάνικου LNG που θα ακριβοπληρώσει ο λαός. Ήδη πληρώνουμε πολύ ακριβά τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με πανάκριβα προϊόντα καθώς και αυξήσεις «φωτιά» σε ρεύμα-ενέργεια-καύσιμα.

Ξέρουμε τι σημαίνει όταν ακούμε κυβερνήσεις, ΝΑΤΟ και ΕΕνα ορκίζονται σε λέξεις όπως «δημοκρατία, ελευθερία» κλπ. Μας θυμίζει τις υποσχέσεις αυτών που κλείνουν νοσοκομεία και αυξάνουν τους φόρους σχετικά με την προστασία της υγείας και την προστασία από την ακρίβεια. Η υποκρισία περισσεύει…

Τώρα είναι ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας!

Όλοι στον αγώνα! Να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά!

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στα συλλαλητήρια που διοργανώνει η «Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις» στις 12 Μάη στις 7μμ στα Προπύλαια καθώς και σε άλλες πόλεις.

Διεκδικούμε ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.

Το ΔΣ

5/5/2022