ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Η ΕΛΘ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, την 1η Μάη. Γιατί αυτήν την ημέρα τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, Γιατί αυτήν την ημέρα θυμόμαστε και διδασκόμαστε από  τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Γιατί δεν ξεχνάμε την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

Σήμερα εξελίσσεται ακόμη ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, εξελίσσεται η λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα να οργανώνονται στα συνδικάτα και να αγωνίζονται, να απεργούν. Γι’ αυτό το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελεί φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνει επίκαιρο το σύνθημα ότι “ελπίδα είναι η πάλη των λαών”.

Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών!

Καμία συμμετοχή της χώρας μας – ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Οι ιμπεριαλιστές σκορπούν τη δυστυχία και δολοφονούν για μια ακόμη φορά τους λαούς, για τα κέρδη τους. Η δολοφονική εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας είναι που οδηγεί σε νέες πολεμικές επεμβάσεις. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, έχουν εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο με αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων.

Δε δεχόμαστε νέες αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Οι αυξήσεις ψίχουλα που νομοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας να ακυρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δε λύνουν το μεγάλο πρόβλημα των αυξήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Είναι μονόδρομος να δείξουμε την αντίθεσή μας στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που τσακίζουν κόκαλα, αποτελώντας έναν έμμεσο τρόπο μείωσης του εισοδήματός μας. Οι αυξήσεις σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, βενζίνη, βασικά είδη κατανάλωσης, μας αναγκάζουν να διαλέξουμε ποια ανάγκη μας θα αφήσουμε ακάλυπτη. Φτάνει πια με το άγχος αν και πώς θα βγει ο μήνας! Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς ώστε να υπερβαίνουν το σύνολο των αυξήσεων των τιμών, υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να κατοχυρώνει σύγχρονους όρους εργασίας, κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Διεκδικούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας, πρόσληψη προσωπικού όπου χρειάζεται αντί για εντατικοποίηση, εφαρμογή τηλεργασίας με την επιλογή του εργαζόμενου για επιστροφή όποτε θελήσει και με πλήρη κάλυψη των εξόδων από τον εργοδότη. Παλεύουμε για 7ωρη ανθρώπινη εργασία, χωρίς καμία απλήρωτη υπερωρία– ενάντια στον ν. Χατζηδάκη!

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Είναι αναγκαίο να γίνουμε περισσότεροι. Οι εργαζόμενοι στα λογιστικά γραφεία, στον ελεγκτικό και συμβουλευτικό κλάδο, οι άνεργοι, οι φοιτητές και σπουδαστές των οικονομικών – από κοινού – μαζί με το σωματείο μας να δυναμώσουμε την οργάνωση και τον αγώνα. Παλεύουμε για ένα μαζικό και ενισχυμένο απεργιακό μπλοκ.

Οργανώσου τώρα – Πάλεψε μαζί με το σωματείο σου!

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη, στο Αγ. Βενιζέλου, στις 11:00!