Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Δυναμώνουμε την οργάνωση μας και την πάλη μας ενάντια στην ακρίβεια, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για προστασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε μέσα από τaσωματεία μας, να διεκδικούμε, να απεργούμε.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας δεν έχουμε κανένα
συμφέρον να διαλέξουμε το ένα ή το άλλο στρατόπεδο ληστών!

Η ενεργή συμμετοχή της κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των «συμμάχων» μας εμπλέκει σε επικίνδυνους δρόμους τον λαό μας. Η χώρα μας έχει μετατρέπει σε ένα απέραντο αεροπλανοφόρο και ταυτόχρονα σε μαγνήτη στρατιωτικών αντιποίνων με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Όλοι όσοι πίνουν νερό στο όνομα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, επιδιώκουν να ξεχάσουμε τα έργα και ημέρες του ΝΑΤΟ στο αιματοκύλισμα δεκάδων λαών, όπως τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, την καταστροφή της Λιβύης, της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν με τα εκατομμύρια θύματα και πρόσφυγες. Για μια ακόμη φορά είναι εμφανή τα «δυο μέτρα και σταθμά» και οι επιλεκτικές τους «ευαισθησίες» ανάλογα με τα συμφέροντά τους!

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κυβερνητικούς σωτήρες.

Στο όνομα της κρίσης, αλλά και της ανάπτυξης, έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε βαρύ τίμημα. Μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, σκληρή φορολογία για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων,με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, που δεν έχουν σταματημό τους τελευταίους μήνες, διαλύουν τους οικογενειακούς μας προϋπολογισμούς. Οι αυξημένες τιμές των ενοικίων, οι εξωφρενικές τιμές στα καύσιμα, η ακριβοπληρωμένη υγεία και παιδεία, η αύξηση της φορολογίας τσακίζουν το εισόδημα μας όταν η φορολογία για τις μεγάλες επιχειρήσεις μειώνεται συνεχώς. Τελικά η οικονομία «έχει αντοχές» μόνο όταν πρόκειται για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις ΝΑΤΟικές δαπάνες! Δεν αντέχει όταν πρόκειται για την υγεία μας, για τη μόρφωση των παιδιών μας, για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος που πλήττεται.

Οι κυβερνητικές φιέστες για την αύξηση του βασικού μισθού μόνο ως κοροϊδία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν μιας και δεν φτάνουν ούτε για ένα καρβέλι ψωμί, πλέον με την ακρίβεια που μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Και μπροστά στους «εθνικούς στόχους» στοιχίζονται και οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που πασχίζουν να ξεπλυθεί η πολιτική που θέλει τον εργαζόμενο, τον λαό να πληρώνει διπλά και τρίδιπλα τα κέρδη του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο βιώνουμε: εντατικοποίηση, ατέλειωτα ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες, μισθοί πίσω από τις ανάγκες. Οι μεγάλες ελεγκτικές-συμβουλευτικές εταιρίες έχουν σκάσει από τα κέρδη, δίνουν κάποιες αυξήσεις για να «χρυσώσουν το χάπι» σε συνάδελφους που δουλεύουν σε εξοντωτικούς ρυθμούς, που λόγω και της τηλεργασίας καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος. Συνάδελφοι σε λογιστικά γραφεία εργάζονται με μόνιμα ξεχειλωμένα ωράρια, αμείβονται με 500-600 ευρώ, με μαύρα και πασχίζουν να δουν τί θα πρωτοπληρώσουν! Όλα αυτά ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαύσουμε τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να έχουμε όλοι δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος!

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κυβερνητικούς σωτήρες. Την είδαμε την «προκοπή» τους! Μας φόρτωσαν με ένα σωρό αντεργατικούς νόμους για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που μας λένε «κάνε υπομονή» μέχρι να ξανάρθει η ανάπτυξη. Είτε σε ανάπτυξη, είτε σε κρίση, θυσιάζουν την ζωή την δική μας και των παιδιών μας για τους!

Ασπίδα προστασίας μας και διέξοδο στα προβλήματα μας μπορούμε να βρούμε μέσα από την οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα, ενάντια στην ασφυκτική κατάσταση που ζούμε, για καλύτερους μισθούς και δικαιώματα, για καλύτερους όρους δουλειάς. Η πάλη για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), στη βάση του επικαιροποιημένου σχεδίου της ΠΟΛ, μπορεί και θα είναι επιτυχημένη μέσα από την μεγαλύτερη συμμετοχή και δράση των συναδέλφων στο σωματείο.

Ελπίδα η πάλη των λαών!

Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ληστών!

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Δυναμώνουμε τον αγώνα και διεκδικούμε:

  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.
  • Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό
  • Γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα.
  • Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, στην πρόνοια, στην εκπαίδευση

Ζήτω η Πρωτομαγιά

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Το ΔΣ

28/4/2022