Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΛ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς που παρά τις δύσκολες συνθήκες και τον φόβο συμμετείχαν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα του συναδέλφους τους κλάδου που απέργησαν και μαζικοποίησαν τα μπλοκ των σωματείων μας σε όλη τη χώρα. Αισιόδοξο μήνυμα αποτελεί η αύξηση των σωματείων και επιτροπών εργαζομένων του κλάδου που συμμετείχαν από όλη την χώρα.

Συνεχίζουμε δυναμικά και οργανωμένα να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η απεργία στις 6 Απρίλη ήταν ένα βήμα κλιμάκωσης στον αγώνα για μέτρα προστασίας ενάντια στην ακρίβεια, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συνεχίζουμε την δραστηριότητα μας για την πάλη για υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο με επόμενο σταθμό την Πρωτομαγιάτικη Απεργία.

Ταυτόχρονα η απεργία έστειλε μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο απαιτώντας καμία εμπλοκή της Ελλάδας, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, καμία εμπλοκή.

Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης, στη Θεσσαλονίκη, απεργοί προσέγγισαν τα ΝΑΤΟικά οχήματα που είχαν ξεφορτωθεί νωρίτερα στο λιμάνι της και έγραψαν πάνω τους «ΝΑΤΟ go home» και «Killers go home», απαιτώντας «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών». Η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί της μηχανισμοί συνέλαβαν 8 αγωνιστές και τους οδήγησαν στο αυτόφωρο. Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες, απρόκλητες συλλήψεις διαδηλωτών και δημοσιογράφου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης! Άμεσα τα σωματεία κάλεσαν σε συγκεντρώσεις έξω από τα κτίρια του υπουργείου Προ. Πο. σε Αθήνα και της Αστυνομικής Διεύθυνσης σε Θεσσαλονίκη και απαίτησαν την απελευθέρωση τους και την απόσυρση του προβοκατόρικου κατηγορητηρίου που έγινε προσπάθεια να τους προσάψουν. Σήμερα, ανάμεσα σε συνθήματα και χειροκροτήματα οι 8 συλληφθέντες αγωνιστές έγιναν δεκτοί από εκπροσώπους σωματείων και φορέων αφού αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 15 Ιούνιου.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για τη μετατροπή της χώρας μας, των λιμενικών και σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων και του ελληνικού εναέριου χώρου σε αιματοβαμμένες διόδους των ιμπεριαλιστών. Διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, όταν πρόκειται να δείξουν πίστη και αφοσίωση στους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους τους, αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν το 2018, στην επίσκεψη του χασάπη Κλίντον το 1999, στις κινητοποιήσεις στη βάση της Σούδας, πάντα ο λαός αντιμετωπίζεται σαν εχθρός και οι δυνάμεις καταστολής αναλαμβάνουν το ρόλο του προστάτη των δολοφόνων. Όποιος νομίζει πως θα τρομοκρατήσει το λαϊκό κίνημα, πως θα κάμψει τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού με την καταστολή, είναι γελασμένος!

Απαιτούμε:

  • §    να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους 8 αγωνιστές της Θεσσαλονίκης
  • κάτω τα χέρια από το εργατικό-λαϊκό κίνημα
  • άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία
  • να γυρίσουν πίσω όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων
  • να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αποστολή επιπλέον προσωπικού και υλικού στα σχέδια του ΝΑΤΟ γύρω από τη Ρωσία

Ενωμένοι έχουμε την δύναμη!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Το ΔΣ

7/4/2022

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ