Σε καλούμε να συμμετέχεις σε σύσκεψη τις 23/3/22 στις 19:00 στο εργατικό κέντρο

Συναδέλφισσα / συνάδελφε, σήμερα βλέπουμε να εξελίσσεται η  απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Πρόκειται για την έναρξη ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου που προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια, από την πορτοκαλί επανάσταση και την ανάδειξη φασιστικών και παρακρατικών οργανώσεων, στην συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας στην περιοχή. Ο λαός μας δεν πρέπει να επιλέξει κανένα από τα δύο στρατόπεδα.Εμείς είμαστε με το στρατόπεδο της εργατικής τάξης και του αγώνα της για να απελευθερωθεί από τα αίτια που οδηγούν στους πολέμους!Τις συνέπειες του πολέμου ήδη τις βλέπουμε και στην χώρα μας. Ο λαός μας μετρά πανάκριβα τις αρνητικές συνέπειες από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αέριου, ο κίνδυνος να εκτιναχτούν οι τιμές στο ρεύμα και στα καύσιμα είναι πολύ μεγάλος. Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει το λαϊκό εισόδημα και τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να δαπανά πάνω από 5 δις ευρώ το χρόνο και κατέχουμε την «πρωτιά» στις ΝΑΤΟικές δαπάνες. Τα συμφέροντα του λαού μας όχι μόνο δε βρίσκονται στην βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, αλλά στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς.

Το τελευταίο διάστημα περάσαμε πολλά!Κλείσαμε και κλείνουμε αμέτρητες ώρες δουλειάς μπροστά στις οθόνες και πάνω από ατέλειωτες εγκυκλίους και ΠΝΠ, να δίνουμε μια άνιση μάχη με την πανδημία, τις φωτιές ή τις πλημμύρες, απροστάτευτοι από το κράτος. Είδαμε την τηλεργασία να μπαίνει στην ζωή μας, όπου αυτή ήταν εφικτή. Πέρα από ζητήματα των αναστολών, των επιδοτούμενων προγραμμάτων για τις εργοδοτικές εισφορές όπως το ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ, η ψηφιοποίηση του κράτους με τα ηλεκτρονικά βιβλία (mydata) φέρνουν τους ρυθμούς εργασίας στο κόκκινο. Οι λογιστές καλούμαστε να τα γνωρίζουμε και να τα εκτελούμε όλα, χωρίς την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και οδηγία από το κράτος, χωρίς την υποστήριξη για την διευθέτηση των ερωτημάτων μας μπροστά σε όλο αυτό το νέο σκηνικό. Είναι στο χέρι μας να βάλουμε STOP στην εντατικοποίηση της εργασίας! Είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, στην εποχή της εξέλιξης της τεχνολογίας και του 5G, να απαιτούμε 7ωρο-5ήμερο-35ωρο και όχι να σακατευόμαστε αποκτώντας μυοσκελετικά και άλλα προβλήματα υγείας δουλεύοντας ατελείωτες ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.

Να μην ξεχνάμε τον νόμο-έκτρωμα 4808/2021, που ψήφισε η κυβέρνηση και φέρνει, την ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου και της αμοιβής των υπερωριών, επιβάλει την ατομική σύμβαση, επιβάλει την απλήρωτη δουλειά και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και δουλειά τις Κυριακές και για τον κλάδο μας, απελευθερώνει τις απολύσεις, νομιμοποιεί την τηλεργασία. Την ίδια ώρα, με τον ίδιο νόμο εντείνεται η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Προσπαθούν για ακόμα μια φορά να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να κρύψουν το δικό τους φόβο απέναντι στα σωματεία και στο οργανωμένο εργατικό κίνημα!

Για όλα τα παραπάνω όλοι μαζί να παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή ΣΣΕ, κάνουμε πράξη το σύνθημα ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Για να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων η επανασύσταση  του σωματείου μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ!Όσο  δύσκολη και αν είναι η κατάσταση όλα μπορούν να αλλάξουν, αν το αποφασίσουμε. Μετατρέπουμε την αγανάκτησή μας σε οργανωμένο αγώνα!