Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 19.00 στην Μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Όλοι μας βιώνουμε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους δουλειάς και που συνεχώς επιδεινώνονται όχι μόνο από την πανδημία αλλά και από τα σκληρά μέτρα, από τους χαμηλούς μισθούς, τους ατέλειωτους φόρους, την κατάσταση στην Υγεία και συνολικά στις συνθήκες στη ζωή μας. Όλοι μας παραπονιόμαστε για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που λόγω του επαγγέλματός μας έχουμε επιφορτιστεί. Αυτό μεταφράζεται σε ατελείωτες ώρες δουλειάς μπροστά σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ώρες γεμάτες άγχος και πίεση, με τον φόβο του εκπρόθεσμου και της παράλειψης που μεταφράζεται σε πρόστιμα και ποινικοποίηση της εργασίας μας. Τόση είναι η εντατικοποίηση της δουλειάς, που πολλές φορές τρώμε μπροστά σε έναν υπολογιστή, γιατί δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε μια διακοπή.

Όλες αυτές οι καταστάσεις, ως επακόλουθο έχουν την επιβάρυνση της υγείας των εργαζομένων συνάδελφων, φυσική και ψυχική.

Θέματα, όπως η προστασία της υγείας των εργαζομένων, δεν πρέπει να νοιώθουμε ότι είναι πολυτέλεια, αντιθέτως πρέπει να μπαίνουν μπροστά στις διεκδικήσεις μας.

Το σωματείο μας μαζί με την Ομοσπονδία μας, διεκδικούμε υπογραφή ΣΣΕ, που εκτός από τα μισθολογικά θέματα, πρέπει να καλύπτει και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Αναγκαίο και απαραίτητο βήμα πρόληψης αποτελεί η θέσπιση πλαισίου υγείας και ασφάλειας, μεταξύ των οποίων θα διεκδικεί :

·         Άμεση λήψη μέτρων για την υγιεινή κι ασφάλεια εργαζομένων  ανάλογα με το χώρο, το επάγγελμα, τα καθήκοντα.

·         Άμεση προκήρυξη θέσεων γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας με πλήρη κι αποκλειστική απασχόληση σε κάθε χώρο (ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων).

 Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Έλα κι εσύ στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε, μαζί με το Σύλλογο υπαλλήλων Συμβολαιογράφων, με κεντρικό θέμα «Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς  – οι επαγγελματικές ασθένειες των εργαζομένων στους κλάδους μας» την Τετάρτη στις 23 Μαρτίου στις 19.00, στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ.

Στην εκδήλωση θα υπάρξει παρουσίαση από την Κατερίνα Παρασκευαϊδου, Γιατρός στο τμήμα υγιεινής και ασφάλειας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο