Συλλαλητήρια ΣυνδικάτωνΠέμπτη 16/12:

-Αθήνα,6μμ, Σύνταγμα

-Θεσσαλονίκη 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

-Και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ΠΟΛ καλεί τα σωματεία της δύναμής της να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε μια σειρά από πόλεις σε όλη τη χώρα για να καταδικάσουν τον αντιλαϊκό – ταξικό κρατικό προϋπολογισμό του 2022. Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε εργαζόμενο, να συμμετέχει ώστε να δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση

Όσα όμορφα λόγια και να διαλέξουν για να μας κοροϊδέψουν, τα νούμερα αποκαλύπτουν την αλήθεια. Πρόκειται για έναν ακόμαπροϋπολογισμό που παίρνει από τους εργαζόμενους ενώ γεμίζει με παροχές και κέρδη τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Έρχεται να ολοκληρώσει το «θεάρεστο» έργο του νόμου Χατζηδάκη και τόσων ακόμα νόμων που φορτώνουνμε βάρη την πλάτη του λαού.

Μεταξύ άλλων προβλέπει:

 • Περικοπή 348 εκατ. ευρώ προς νοσοκομεία, Πρωτοβάθμια Υγεία και ΕΟΠΠΥ. Που να μην είχαμε και πανδημία δηλαδή.
 • Τεράστιες μειώσεις για συντάξεις και επιδόματα ανεργίας. Μείωση 1,133 δις ευρώ προς οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, μείωση κατά 149 εκ. για τους ανέργους, μείωση κατά 183 στις παροχές προνομιακούχαρακτήρα.
 • Τριπλασιασμός των δαπανών για «πράσινη και ψηφιακή μετάβαση».Δηλαδή πακτωλός χρημάτων σε επενδυτές μέσω Δημοσίων επενδύσεων, ΕΣΠΑ, Ταμείο ανάκαμψης
 • Εκτόξευση της φορολογίας.Η συμμετοχή των επιχειρηματικών ομίλωνστα φορολογικά έσοδα είναιμόλις 5,46%. Το υπόλοιπο 94,54% των φόρων το πληρώνει ο εργαζόμενος λαός!
 • Συνολικά 7,5 δις προς το ΝΑΤΟ!Τι και αν οι σοβάδες πλακώνουν τα παιδιά μας, τι και αν με την βροχούλα πνίγονται περιοχές, τι και αν καίγεται κάθε χρόνο η χώρα από άκρη σε άκρη, αφού δεν δίνεται ψίχουλο για αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική θωράκιση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει για λογαριασμό των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων να ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα, συνεχίζει ακόμα πιο έντονα την επίθεση απέναντι μας.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χεριά μας!

Λύση και διέξοδος είναι οι αγώνες για να μπουν εμπόδια στη στρατηγική των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων τους, διεκδικώντας υπογραφή κλαδική ΣΣΕ, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα, μείωση της φορολογίας και κατάργηση των χαρατσιών, σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή, μέτρα ανακούφισης από το κύμα ακρίβειας.

Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα απεργιακό μέτωπο σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Ένα μέτωπο αντεπίθεσης για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, για κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και του ΓΕΜΗΣΟΕ, για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του ταξικού κινήματος, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των επιχειρηματικών ομίλων. Να δυναμώσει η πάλη μέσα στους εργασιακούς χώρους, να ενισχυθεί το κύμα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική σε κάθε συνοικία, σε κάθε σχολειό και σχολή.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά την πάλη για:

 • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.
 • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, αλλά και όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας στις συντάξεις.
 • Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο τον λαό. Για να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
 • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
 • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Την άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε

Όλοι στα Συνδικάτα! Όλοι στον Αγώνα! 

Για να διεκδικήσουμε δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα

Το Διοικητικό Συμβούλιο

13/12/2021