ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΜΕ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Το Σάββατο18 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιείται στην Αίθουσα «Ν. Σουκατζίδης» της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (Κάνιγγος 27, Αθήνα) το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.

Με όπλο τις επιτυχημένες αρχαιρεσίες των σωματείων μελών της ΠΟΛ πανελλαδικά και την αισιοδοξία για την ανάπτυξη των αγώνων μας προχωρούμε στο 30ο Συνέδριο της ΠΟΛ και επιδιώκουμε να γίνει σταθμός στην περαιτέρω ανάπτυξη των δυνάμεων μας και των αγώνων του κλάδου μας.

Συνέδριο εργατικό με σαφή ταξικό προσανατολισμό, που θα επαναβεβαιώσει τη συμβολή του κλάδου μας στον αγώνα για την απόκρουση της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ε.Ε., της κυβέρνησης, και θα τροφοδοτήσει με τις αποφάσεις του τη δράση των σωματείων το επόμενο δίχρονο.

  • Για δυνάμωμα του αγώνα με σκοπό την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, για μείωση του εργάσιμου χρόνου, προστασία εισοδήματος, ωραρίου, υγείας, για καλυτέρευση συνθηκών δουλείας και ζωής.
  • Ενάντια στον νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο, χτυπάει τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, μειώνει το εισόδημα, ποινικοποιεί τα σωματεία και την δράση τους.
  • Ενάντια σε όλους τους αντεργατικούς όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που καταργούν ΣΣΕ, δικαιώματα, ωράριο.
  • Απέναντι στην παρέμβαση της εργοδοσίας που προσπαθεί να κόψει τους δεσμούς των σωματείων και της ομοσπονδίας με τους εργαζόμενους του κλάδου,
  • Κόντρα στην σήψη του εργοδοτικού συνδικαλισμού και στα συνέδρια παρωδίες που στόχο έχουν να υπάρξει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς χτυπώντας το ταξικό κίνημα.

Εργαζόμενοι του κλάδου μας από όλη την Ελλάδα καταθέτουν τον προβληματισμό τους για τα συμπεράσματα της δίχρονης δράσης της Ομοσπονδίας και του ταξικού κινήματος σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Καταθέτουν την εμπειρία από την πάλη για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την πάλη για την προστασία της υγείας του λαού, από τα κεκτημένα που είχαμε αυτό το διάστημα, από τους απεργιακούς αγώνες μας, την δράση μας σε κάθε χώρο εργασίας, τις προτάσεις τους για την καλύτερη οργάνωση της πάλης.

Οι ανάγκες μας οφείλουν να μπουν στην πρώτη γραμμή δράσης μας διεκδικώντας άμεσα:

  • Υπογραφή ΣΣΕ για τον κλάδο μας βάσει του σχεδίου της ΠΟΛ. Αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου.
  • Μετρά προστασίας ενάντια στην πανδημία. Ενίσχυση του ΕΣΥ. Ενίσχυση των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλείας, στα ΜΜΜ, στους χώρους εκπαίδευσης.
  • Ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων ενάντια στο κύμα ακρίβειας που πλήττει το λαϊκό εισόδημα.
  • Η τεχνολογία στην υπηρεσία των εργαζομένων και όχι ως ακόμα ένα βάρος στην πλάτη μας. Όχι στα ατελείωτα ωράρια.
  • Όχι στην μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Κάλυψη του συνόλου των εξόδων για όσο διάστημα κάποιος εργαζόμενος τηλεργάζεται.

Φιλοδοξία του Συνεδρίου είναι να συμβάλει με τις αποφάσεις του στο δυνάμωμα των σωματείων, στη δημιουργία νέων σωματείων σε κάθε πόλη και σε κάθε μεγάλη επιχείρηση, στη κατεύθυνση της οργάνωσης των αγώνων του κλάδου, στην συμπόρευση με τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές. Το συνέδριο θα καταλήξει στον προγραμματισμό δράσης του επομένου δίχρονου, στην εκλογή νέου ΔΣ καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ