Η ΠΟΛ τιμά αγωνιστικά την 48η Επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και καλεί τα σωματεία μέλη της και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά στις συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την χώρα.

Τα αιτήματα της εξέγερσης, στην πλειοψηφία τους ανεκπλήρωτα,έπειτα από 48 χρόνια, μας καθοδηγούν στην πάλη μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για ειρήνη των λαών κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έπειτα και από τις συμφωνίες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ όπου έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, όπου η χώρα μας συμμετέχει σε κάθε αποστολή θανάτου από την Αφρική μέχρι την Ασία, το σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ» φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ! Όπως τότε, έτσι και σήμερα, αποδεικνύεται ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν προστατεύουν τους λαούς, τους δολοφονούν!

Ο ίδιος ο λαός με την πάλη του και τότε και στο σήμερα μπορεί και πρέπει να βάλει τέρμα στην εκμετάλλευση του από οποιοδήποτε μας παρουσιάζουν ως «παντοδύναμο» και «παντοτινό». Εξάλλου είναι πρόσφατες οι προσπάθειες τα μηνύματα του Πολυτεχνείου να χαθούν στην λήθη μέσω απαγορεύσεων και διώξεων, μέσω της τρομοκρατίας, του φόβου και της καταστολής. Όμως ο λαός μας απέδειξε και πάλι ότι μπορεί να καταργήσει στην πράξη κάθε είδους τρομοκρατία. Γι αυτό και οι νόμοι που ποινικοποιούν και καταργούν την απεργία, ο νόμος Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και την κυριακάτική αργία, που προσπαθεί να ποινικοποιήσει και να σταματήσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα σπάσουν στην πράξη με τον αγώνα μας.

Κανείς μας δεν μπορεί να στέκεται ως απλός παρατηρητής στις εξελίξεις. Αντλούμε πείρα και συμπεράσματα από τους αγώνες μας, πρόσφατους και παλαιότερους. Λίγες μέρες μετά την μεγάλη νίκη των εργαζομένων της COSCO, λίγες βδομάδες μετά τη νίκη των εργαζομένων της EFOOD επιβεβαιώνεται ότι το δίκιο κατακτιέται με οργάνωση και αγώνα, ότι κυβερνήσεις, εργοδότες δεν είναι ανίκητοι απέναντι στην αποφασισμένη και οργανωμένη εργατική τάξη.

Το Πολυτεχνείο Ζει Στους Αγώνες Του Σήμερα

Για Δουλειά-Ζωή Με Δικαιώματα

Καλούμε τα σωματεία μέλη και του εργαζόμενους του κλάδου μαζικά μαχητικά να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις τιμή και μνήμης!

  • Τρίτη 16 Νοεμβρίου – Κατάθεση στεφάνου ΠΟΛ – 4.30μμ πλ. Κάνιγγος
  • Τετάρτη 17 Νοεμβρίου – Αντιιμπεριαλιστικές πορείες σε όλη την χώρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο

16/11/2021