ΚΑΛΕΣΜΑ

Το  Διοικητικό Συμβούλιο  του Σωματείου Λογιστών  και Βοηθ. Λογιστών   καλεί τα μέλη του στις εκλογές για την ανάδειξη Οργάνων Διοίκησης, Ελέγχου και Αντιπροσώπευσης σε Εργατικό Κέντρο & Ομοσπονδία , που θα γίνουν το Τριήμερο 4-5/11/2021 14:30-20:30 &6/11/2021 12:00-18:00στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

Συνάδελφε –ΣυναδέλφισαΥπάρχουν πάρα πολλοί  λόγοι που πρέπει σιγά -σιγά να παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας  μία πρώτη ευκαιρία είναι  οι εκλογές του Σωματείου μας οι επίσημες ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΟΕΕ & Εργατικό Κέντρο  πραγματικά  «λάμπουν» με την ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ  !!!

Μετά από δώδεκα και πλέον χρόνια Οικονομικής κρίσης  η θέση  των μισθωτών λογιστών  αλλά και των αυτοαπασχολούμενων λογιστών  και γενικά όλου  του εργαζόμενου λαού  γνώρισε  πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά  μας.

Από τις Συλλογικές συμβάσεις , που ήταν ένα σημαντικό μέσο όπου πετυχαίναμε  αξιοπρεπείς μισθούς , με την κατάργησή τους  περάσαμε στην Ατομική διαπραγμάτευση.  Ο κατώτατος μισθός κατρακύλησε στα 530 ευρώ ,Συρρικνώθηκαν τα κλιμάκια από τα οποία αναγνωριζόταν προϋπηρεσία από τα 15 και πάνω σε μόνο τρία. Αυξήθηκαν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης σε όλα τα κλιμάκια και σε όλες τις περιπτώσεις  τουλάχιστον κατά δύο χρόνια Ειδικά για τους εργαζόμενους οι οποίοι μπήκαν στην εργασία μετά την 1/1/1993 τα  ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης  πήγαν στα 67 χρόνια από 62 που ήταν κατά μέσο όρο Αυξήθηκαν σχεδόν σε ποσοστό 100% οι έμμεσοι φόροι όπως  ο ΦΠΑ από το 8% στο 13% αλλά και από το 8% στο 24% σε πάρα πολλά είδη λαϊκήςκατανάλωσης  με αποτέλεσμα την  μεγάλη μείωση του  εισοδήματος των εργαζομένων καθώς και την αύξηση των χρεών για τις οικογένειες των εργαζομένων.

Επίσης η περίοδος της Πανδημίας COVID-19  απέδειξε περίτρανα ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι σήμερα οι αυξημένοι φόροι που περιγράψαμε παραπάνω  ούτε στο ελάχιστο δεν ενίσχυσαν  τις λαϊκές ανάγκες σε Παδεία – Υγεία –Πρόνοια .Το Δημόσιο σύστημα υγείας αποδείχθηκε ανεπαρκέστατο να καλύψει  στοιχειωδώς τις ανάγκες ης Πανδημίαςκαι την πρόσβαση στις ΜΕΘ.Η Δημόσια παιδεία υποβαθμίζετε συνεχώς  με συγχωνεύσεις τμημάτων Τα έργα Πολιτικής Προστασίας ανύπαρκτα ,γεγονός που φαίνετε από τις τελευταίες καταστροφικές πλημύρες ,πυρκαγιές  αλλά και τους σεισμούς. Την ίδια στιγμή οι Δαπάνες του ΚρατικούΠροϋπολογισμού για Υγεία Πρόνοια,Παιδείαβαίνουν συνεχώς μειωμένοι, κατά τους τελευταίους μήνες  το  κύμα των ανατιμήσεωνμε αυξήσεις στο ηλεκτρικό,  στην Θέρμανση, και στα τρόφιμα , αλλά και στα καύσιμα επέφερε αύξηση του   το κόστους  ζωής για την Εργατική οικογένεια  .

Συνάδελφε –Συναδέλφισα Τα τελευταία τρία χρόνια περάσαμε πολλά! Είδαμε τα σπίτια μας να μετατρέπονται σε γραφεία, τη μέρα να γίνεται νύχτα πίσω από μια οθόνη  ακόμη και  πριν από την Πανδημία ζούσαμε  τα ατελείωτα ωράρια και την εντατικοποίηση της εργασίας μας.  Τώρα με τον νέο αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη πλέον όλα αυτά , θα γίνονται και με την  σφραγίδα του νόμουΣτα πλαίσια του «εκσυγχρονισμού» του Κράτους και της λεγόμενης «Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης»  ο κλάδος μας και  συγκεκριμένα οι Μισθωτοί λογιστές  καθώς και τα μικρά λογιστικά γραφεία –Αυτοαπασχολούμενοι  λογιστές γνωρίζουν  μία  άνευπροηγουμένου  εντατικοποίηση της εργασίας  μας .Μία σειρά εργασιών που η διεκπεραίωσή τους γινόταν από Κρατικές Υπηρεσίες  σήμερα μέσα από τους κωδικούς taxis-netήρθαν στις «πλάτες» του δικού μας κλάδου.

Συνάδελφε –ΣυναδέλφισαΗ Μαζικότητα των Εργατικών Σωματείων θα αποτελέσει  οπωσδήποτε  ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός

ΤΟ ΔΣ