Το παρόν κάλεσμα έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας «MYDATA, εκσυγχρονισμός για ποιον;» που δημοσιεύτηκε στις 11/3 και της ανακοίνωσης της ΑΑΔΕ για παράταση εφαρμογής των MyData έως 1/7, που μόνο ως εμπαιγμός του κλάδου μας μπορεί να ληφθεί.Ασφαλώς δεν περιμένουμε τίποτε καλύτερο από μια κυβέρνηση που ένα χρόνο τώρα εμπαίζει έναν ολόκληρο λαό προσπαθώντας να τον πείσει ότι αντιμετωπίζει μια πανδημία με προσλήψεις αστυνομικών και αγορές περιπολικών.

Την Τέταρτη 17/3 διοργανώνονται σε όλη τη χώρα δράσεις των λογιστών. Η ΠΟΛ, στηρίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίεςστις 10 π.μ. στην Αθηνά στο Υπ.Οικ.(κεντρικά ΑΑΔΕ), στη Θεσσαλονίκη στο Υ.ΜΑ.Θ. και σε όλες τις δράσεις στις άλλες πόλεις.

Επίσης συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο σωματείων 17/3 στις 6μμ στα Προπύλαιαγια την προστασία της υγείας.Απαντάμε δυναμικά αγωνιστικά στην κρατική βία και καταστολή!

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση στα σωματεία τους, η πάλη για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, η πάλη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς μισθούς, ωράριο, άδειες, που θα είναι συνολικά πλέγμα προστασίας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ενισχύεται και από την ψηφιακή της μορφή. Έτσι θα μπαίνει φρένο στην χειροτέρευση των όρων εργασίας μας.Σε αυτό το δρόμο της πάλης ενάντια στον κοινό αντίπαλο έχουμε το καθήκον της συμπόρευσης με τους συμμάχους μας, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες του κλάδου.

Το ελάχιστο που απαιτούμε σήμερα είναι:

1. Αναστολή εφαρμογής των MYDATA. Πιλοτική εφαρμογή μετά το πέρας της πανδημίας και μόνο για τα έσοδα. Απλοποίηση της διαδικασίας για τις μικρές επιχειρήσεις.

2. Η προθεσμία διαβίβασης στο mydata να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις προθεσμίες ενημέρωσης των λογιστικών βιβλίων που προβλέπονται στα Ε.Λ.Π.

3. Δωρεάν εκπαίδευση για την εφαρμογή των ΜΥ DATA από το υπουργείο για όλους τους εργαζόμενους. Δημιουργία ειδικού γραφείου υποστήριξης (helpdesk) για την πλατφόρμα από το υπουργείο.

4.Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις ΣΣΕ. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Μόνιμη σταθερή εργασία με 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο, καθορισμένο ωράριο με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις. Ένταξη του διαλλείματος στον εργάσιμο χρόνο. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Υπογραφή ΣΣΕ στην βάση του Σχεδίου της ΠΟΛ με αυξήσεις στους μισθούς και προστασία του ωραρίου.

Το ΔΣ 16/03/2021

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ