Η αύξηση των κρουσμάτων από την εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας μας ανησυχεί όλους. Η κυβέρνηση αντί να παίρνει μέτρα ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας, απογειώνει την υποκρισία, αφού χρησιμοποιεί το ζήτημα του εμβολιασμού ως μέτρο χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων. Βεβαίως, αναγκαίος είναι ο εμβολιασμός, επιτακτική όσο ποτέ η ουσιαστική ενημέρωση του συνόλου του πληθυσμού για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, αλλά και οι συχνοί επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους, τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και σήμερα είναι ανύπαρκτα.

Όλο το διάστημα της πανδημίας ο κλάδος μας έχει υποστεί φοβερή πίεση με συνεχόμενες οδηγίες, νόμους, εγκυκλίους που πρέπει να διαβάσει και να εφαρμόσει σε πολύ μικρό διάστημα. Η κυβέρνηση όλο και συχνότερα βγάζει «στο παρά πέντε» εγκυκλίους που πρέπει εντός λίγων ωρών να εφαρμόσουμε, ή ακόμα και προθεσμίες που λήγουν Σάββατο και Κυριακή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι καταληκτικές ημερομηνίες εν μέσω Αυγούστου. Θυμίζουμε ότι στον νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη, πέρα από τα λοιπά αντεργατικά, προβλέπεται κατάργηση της Κυριακής αργίας και για τον κλάδο μας.

Τελευταίο επεισόδιο η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε Παρασκευή 6/11/21 και έχει υποχρεωτικό χρόνο εφαρμογής από… 6/11/21!!! Βάσει αυτής υποχρεώνει τους εργοδότες ουσιαστικά εντός του Σαββατοκύριακου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους ότι μέχρι… 8/11/21 Δευτέρα πρέπει να κάνουν το πρώτο διαγνωστικό τεστ covid-19. Και φυσικά ποιος εργοδότης θα το κάνει αυτό μες στο Σαββατοκύριακο;;; Επομένως, αναγκάζονται να το κάνουν οι εργαζόμενοι των λογιστηρίων και των λογιστικών γραφείων!!!

Απαιτούμε:

-Εβδομαδιαία τεστ στους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών καθώς και ουσιαστική ενίσχυση του κρατικού συστήματος ιχνηλάτησης και παρακολούθησης.

-Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας

-Αν πράγματι ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για την υγεία του λαού πρέπει να πάρει μέτρα για μόνιμες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για ενίσχυση του δημοσίου τομέα υγείας, για ενίσχυση των ΜΜΜ για αποφυγή του συνωστισμού και όχι για την όξυνση της καταστολής και των χαρατσιών.

-Να σταματήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο να ανακοινώνει «στο παρά πέντε» προθεσμίες και καταληκτικές ημερομηνίες Σάββατα και Κυριακές. Δεν είμαστε ρομπότ!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Δράκος Κών/νος                                                                          Μιχάλης Χασιώτης

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ