ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!

Συναδέλφισσα / συνάδελφε,

Για τους εργαζόμενους στις εταιρείες παρόχους ελεγκτικών-συμβουλευτικών υπηρεσιών, τα τελευταία 3 χρόνια που μεσολάβησαν από τις τελευταίες αρχαιρεσίες ήταν αρκετά για να δούμε πολλά και να βγάλουμε συμπεράσματα!

Ενδεικτικά, είδαμε:

 • Το ωράριο μας να γίνεται λάστιχο με την αξιοποίηση της τηλεργασίας. Τα meeting εκτός ωραρίου, την πίεση των deadline, την πίεση για πιστοποιήσεις χωρίς να υπολογίζονται στον εργάσιμο χρόνο, να είναι σε καθημερινή βάση στη συζήτηση και όχι μόνο στις πολύ «έντονες περιόδους».
 • Το σπίτι μας να μετατρέπεται σε γραφείο, όπου εμείς επωμιζόμαστε σημαντικό κομμάτι των εξόδων όπως θέρμανση, ρεύμα κτλ, ενώ οι εργοδότες απαλλάχτηκαν από αυτό και έφτασαν σε σημείο να νοικιάζουν το χώρο των γραφείων τους σε άλλους.
 • Τους μισθούς να μένουν καθηλωμένοι στα ελάχιστα, που δεν φτάνουν ούτε για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης μας σε πολλές περιπτώσεις. Ενδεικτικά, οι εταιρείες να καμαρώνουν για την αύξηση στα κέρδη τους, ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας, και οι εργαζόμενοι να είναι με 530€ – 630€ και να δουλεύουν με απλήρωτες υπερωρίες και σαββατοκύριακα.
 • Τις όποιες αυξήσεις να είναι με τη μορφή «χαρτζιλικιού», να παρουσιάζονται ως «ειδική μεταχείριση» για τους εργαζόμενους που είναι καλοί και συνδέονται αποκλειστικά με εκβιαστικές αξιολογήσεις.
 • Ακόμα και οι άδειες μας να δίνονται υποχρεωτικά όταν βολεύει τον εργοδότη, ανεξάρτητα με το αν ο εργαζόμενος θα μπορούσε να τις αξιοποιήσει για την αναψυχή ή την ξεκούραση του.

Τη χειροτέρευση αυτών των όρων εργασίας μας έρχεται να υποστηρίξει και η ψήφιση του πρόσφατου νόμου Χατζηδάκη το καλοκαίρι, με τον οποίο η κυβέρνηση δίνει το ελεύθερο στους επιχειρηματικούς ομίλους να μας βάζουν να δουλεύουμε τις Κυριακές, να μας πληρώνουν τις υπερωρίες σε ρεπό σε βάθος …εξαμήνου, να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία – ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των εργαζομένων – και να απολύουν με μεγάλη ευκολία συνδικαλιστές και όσους εργαζόμενους δε δέχονται να θυσιάζουν τη ζωή τους προκειμένου οι εταιρείες και οι όμιλοι να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους. Επιπλέον εντείνει την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και με την προσπάθεια έντασης του

«φακελώματος» χιλιάδων συνδικάτων, μέσα από τη βάση δεδομένων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.) στην οποία θα έχουν πρόσβαση ενώσεις εργοδοτών, αλλά και μεμονωμένοι εργοδότες.

Σε όλα αυτά, το μήνυμα που έστειλε το σωματείο μας ήταν ένα και ξεκάθαρο:

«Κανένας εργαζόμενος μόνος του!»

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, το σωματείο μας οργάνωσε την πάλη των συναδέλφων σε κάθε χώρο δουλειάς! Αποτέλεσε ζωντανό πόλο αγωνιστικών διεκδικήσεων και συσπείρωσης παλιών και νέων συναδέλφων, έβαλε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, έδωσε μάχες και απέσπασε κατακτήσεις.

Προσπαθούν για ακόμα μια φορά να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να κρύψουν το δικό τους φόβο απέναντι στα σωματεία και στο οργανωμένο εργατικό κίνημα!

Τους δηλώνουμε λοιπόν, «ορθά – κοφτά»: Δεν πρόκειται να βάλουν χέρι στο μητρώο στο σωματείο!

Συγκεκριμένα:

 • Κατοχυρώθηκε για πρώτη φορά το πάγιο αίτημα του σχεδίου συλλογικής σύμβασης για χορήγηση του 6μηνου μητρότητας του ΟΑΕΔ στις νέες μητέρες που εργάζονται στον ελεγκτικό κλάδο.
 • Εμπόδισε την χορήγηση υποχρεωτικών αδειών σε συναδέλφους την περίοδο της πανδημίας.
 • Παρενέβη έγκαιρα σε χώρους που δε τηρούνταν τα μέτρα υγιεινής και προστασίας. Κατέκτησε τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών τεστ και τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας με έξοδα των εργοδοτών.
 • Έδωσε απεργιακές μάχες κόντρα στο κλίμα φόβου και καταστολής που επικρατούσε, συναντήθηκε στο δρόμο με δεκάδες νέους συναδέλφους.
 • Εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη του σε εργαζομένους άλλων κλάδων που έδωσαν σκληρές μάχες, στους πυρόπληκτους της Αττικής και της Εύβοιας.

Η μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου μας, η διεύρυνση του μητρώου με νέα μέλη και η αύξηση των ψηφισάντων στις επικείμενες αρχαιρεσίες κυρίως από τους μεγάλους χώρους δουλείας μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τρανή απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου στηρίζουν και περιφρουρούν το σωματείο. Να γίνουν φάρος ελπίδας για τους αγώνες που έρχονται και οι οποίοι θα μας βρουν νικητές καθώς το δίκιο είναι με το μέρος μας!

Διεκδικούμε:

 • Άμεση κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη
 • Να μείνει ανενεργό το ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.
 • Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο κράτος και στους εργοδότες. Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του σωματείου, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων
 • Πλήρη προστασία του 8ωρού. Καμία απλήρωτη υπερωρία. Διάλειμμα και εκπαιδεύσεις/ σεμινάρια εντός του εργάσιμου χρόνου.
 • Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία.
 • Προσλήψεις νέων συναδέλφων για τη διαχείριση του τεράστιου όγκου δουλειάς.
 • Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων με βάση τα χρόνια εργασίας αποσυνδεδεμένες από εκβιαστικές αξιολογήσεις.
 • Επιστροφή όλων των συναδέλφων, που το επιθυμούν, στους χώρους εργασίας με κάλυψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας με κόστος των εργοδοτών.
 • Άμεση υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ βάσει του σχεδίου που έχει καταρτίσει η ΠΟΛ.

Όλες και όλοι στην Τακτική Εκλογο-Απολογιστική Γενική Συνέλευση, Κυριακή 31/10 11πμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32)

Συμμετέχουμε στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας: Κυριακή 31/10 στις 11πμ-8μμ και Παρασκευή 05/11 από 2μμ-9μμ

Ο χώρος είναι μεγάλος ώστε να τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής. Θα υπάρχουν μάσκες, αντισηπτικά και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ