Η εταιρεία  EURICOM HELLAS, αφού δεν κατάφερε να βάλει στο χέρι τους εργαζόμενους με τα έντυπα εμπιστευτικότητας  που προσπάθησε να φέρει  πριν ενάμιση χρόνο, έρχεται τώρα και φέρνει, εν μέσω πανδημίας, νέες  βλαπτικές συμβάσεις  με αναδρομική ισχύ μάλιστα, που καταπατούν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

Στο στόχαστρό της αυτή την φορά μπαίνει η καταστρατήγηση του εργάσιμου χρόνου,  το χτύπημα της  πενθήμερης εργασίας , οι άδειες που θα δίνονται όταν και όπως βολεύει την εργοδοσία, οι αποδοχές  όπου ο μισθός θα καλύπτει και όποιες υπερωρίες ή εργασία σε αργίες. Θέλουν τον εργαζόμενο διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο για να εργάζεται όταν, όποτε και όπου θέλουν, για αυτό και βάζουν όρο στη σύμβαση ότι το 5ήμερο μπορεί να γίνει 6ημερο, ότι το ωράριο μπορεί να είναι διακεκομμένο,  ο τόπος εργασίας μπορεί να είναι οπουδήποτε και αυτά όλα σύμφωνα πάντα με την κρίση και τις ανάγκες τις εταιρείας!!!

Στο τέλος έρχεται και η απειλή, οποιαδήποτε μη τήρηση των όρων  της σύμβασης, αποτελεί  “οικειοθελή αποχώρηση” του εργαζομένου. Έτσι σκοπεύει η εργοδοσία να ξεμπερδέψει μια και έξω με τις αποζημιώσεις σε κάθε εργαζόμενο αφού με οτιδήποτε αφορμή και αιτία θα μπορεί να κάνει  κανονικές απολύσεις πετώντας τον στην ανεργία χωρίς αποζημίωση και χωρίς επίδομα ανεργίας.

Είναι φανερή η βιασύνη να εφαρμόσει τον εργασιακό νόμο έκτρωμα που ετοιμάζει κυβέρνηση και εργοδοσία, πριν ακόμη ψηφιστεί. Αλλά πάει και ακόμη παραπέρα. Ειδικά την περίοδο της πανδημίας που ο κλάδος έχει “σκάσει” από τα κέρδη, προσπαθεί με όλους τους τρόπους να βάλει στο χέρι στους εργαζόμενους, να φοβίσει και να τρομοκρατήσει, αξιοποιώντας και όλο το οπλοστάσιο από αντεργατικούς νόμους που έχουν φέρει η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Να μην δεχτεί κανένας εργαζόμενος να υπογράψει τη νέα σύμβαση. Μην κάνετε δώρο-αγύριστο στον εργοδότη, όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει, για να τα στρέψει οποιαδήποτε στιγμή  εναντίον σας!

Να μην φοβηθεί κανένας.

Οργάνωση στο σωματείο μας, αυτό είναι το όπλο μας!