Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους και εργαζόμενους που έσπασαν ξανά τη σιωπή, στην εργοδοτική βία, την κρατική καταστολή και απέργησαν για τη ζωή τους, την υγεία τους, τα δικαιώματα τους.

Από το πρωί βρεθήκαμε σε δεκάδες χώρους εργασίας σε όλη τη χώρα, στείλαμε μήνυμα ανάτασης και αγωνιστικής συνέχειας.Ο κλάδος μας έδωσε δυναμικό παρόν στις συμβολικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις -τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας- και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο διεκδικώντας μέτρα για την Υγεία μας και ενάντια στο «άθλιο» νομοσχέδιο του 10ωρου εργασίας, της απαγόρευσηςτων αγώνων μας.

Δε θα περάσει ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να «λογαριαστούμε μετά».

Σήμερα απεργήσαμε κόντρα σε θλιβερές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πούν για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων.

Απεργία που πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες άγριας αστυνομοκρατίας, με γεμάτη την Αθήνα και όλες τις μεγάλες πόλης με ΜΑΤ και αστυνομία .

Από τα ξημερώματα, Σωματεία και συνδικαλιστές των ταξικών δυνάμεων σε όλη την χώρα έδωσαν την απεργιακή μάχη, διαδίδοντας το μήνυμα της αντίστασης και σπάζοντας στην πράξη την προσπάθεια κυβέρνησης, εργοδοσίας, αλλά και των στηριγμάτων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, να σκύψουν το κεφάλι οι εργαζόμενοι και να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα τόσο την κατάσταση στην υγεία, όσο και τα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζονται με αφορμή την πανδημία.. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

27/11/2020

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ