«η Ομοσπονδία μας έχει πάρει απόφαση για συμμετοχή στην πορεία και θα συμμετάσχει. Ξέρουμε πολύ καλά να τηρούμε τα μέτρα, άλλωστε το κάνουμε συνεχώς και παλεύουμε να τηρούνται πραγματικά στους χώρους δουλειάς, εκεί που η κυβέρνηση και η εργοδοσία μας αφήνουν έκθετους στον ιό. Εχουμε αποδείξει ότι στις κινητοποιήσεις μας είμαστε πλήρως προστατευμένοι.

Η πάλη μας κόντρα στους σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι, κόντρα στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή θα δυναμώσει. Αυτό είναι που ενοχλεί την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της πορείας. Αλλωστε, έχουμε συνηθίσει κάθε χρόνο να μας ξεφουρνίζουν όλο και κάποια δικαιολογία οι κυβερνήσεις, προκειμένου να πάψει η καθιερωμένη πορεία στην πρεσβεία, που τσαλακώνει τη “βιτρίνα” της “ελληνοαμερικανικής συνεργασίας”, την οποία φιλοτεχνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Δεν παίρνουμε λοιπόν την άδεια από την κυβέρνηση για να παλέψουμε. Οπως άλλωστε κάνουμε καθημερινά, όπως κάναμε και σήμερα (σ.σ. χτες) με τη μέρα δράσης για την Υγεία, όπως θα κάνουμε και με τη μέρα για τις Αστικές Συγκοινωνίες και με την απεργία στις 26/11. Πόσο μάλλον για ένα ορόσημο των αγώνων του λαού μας, όπως είναι η 17η Νοέμβρη!»