Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών καταδικάζει τις φασιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών. Το μακρύ χέρι του συστήματος εμφανίζεται και πάλι για να παίξει τον βρώμικο ρόλο του, με την ανοχή της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Είναι ολοφάνερο ότι εξελίσσεται ένα καλά οργανωμένο σχέδιο των φασιστικών ομάδων για να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία σε αγωνιζόμενουςμαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους.

Τα γεγονότα στα σχολεία της Σταυρούπολης όπου φασιστικές ομάδες μπαινόβγαιναν ανενόχλητες μπροστά σε δυνάμεις τις αστυνομίας και με την ανοχή της διεύθυνσής τους είχαν συνέχεια με τα επεισόδια στο σχολείο του Εύοσμου, στην επίθεση στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης εναντίων μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην επίθεση εναντίον εκδήλωσης της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Συνδέονται άμεσα με την βία και καταστολή ενάντια στις δίκαιες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στην «αξιολόγηση» των σχολείων που οδηγεί στην περαιτέρω ή μάλλον στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Με αφορμή τα φασιστικά επεισόδια πέφτουν οι «προβιές» και φανερώνονται οι «λύκοι». Από τις δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών και Υπουργών μέχρι την γνωστή οσφυοκάμπτουσα δημοσιογραφία φανερώνεται ξεκάθαρα ποιος εκτρέφει τον φασισμό εδώ και χρόνια σε αυτόν τον τόπο.

Και για να μην έχουμε καμία αυταπάτη την ώρα που κρατικός μηχανισμός και Κυβέρνηση χαϊδεύουν τα καλόπαιδα των φασιστικών ταγμάτων εφόδου, κάθε είδους κινητοποίηση των εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών ενάντια στα αντιλαϊκά νομοσχέδια, αντιμετωπίζεται με ΜΑΤ, χημικά και ξύλο.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει εμπειρία από τέτοιες μεθοδεύσεις και δεν το φοβίζουν ούτε μπορούν να το σταματήσουν.

Απέναντι στις φασιστικές ομάδες και το σύστημα που τους γεννά, χρειάζεται η δυναμώσει η δράση μας, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να μην επιτρέψουμε να «εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού». Να απομονωθούν οι φασίστες, με όποιο «προσωπείο» και να εμφανίζονται, σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά.

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας. Η οργάνωση μας και ο αγώνας μας είναι η απάντηση και στον φασιστικό απόπατο που βγήκε πάλι για «σεργιάνι».

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν την δράση των φασιστοειδών και τη στάση της κυβέρνησης.  Πλησιάζει ένας χρόνος από τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση έξω από τα Δικαστήρια  που τους καταδίκασε και τους ανάγκασε να κρυφτούν μέσα στα λαγούμια τους! Αντίστοιχη απάντηση θα πάρουν και τώρα!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

04/10/2021

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ