Τουλάχιστον προκλητική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την Πρόσκληση που έλαβε η ΠΟΛ από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών και μας καλεί για να μας ενημερώσει για το νομοσχέδιο «Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας».

Κι αυτό γιατί μόνο ως προστασία και «Δεύτερη ευκαιρία» δεν μπορεί να ληφθεί το εν λόγω νομοσχέδιο καθώς ο στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες είσπραξης των χρεών μέσω της «πτώχευσης». Για πρώτη φορά καθιερώνεται η πτώχευση στα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, συνταξιούχους, α/α),σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τη θηλειά στολαό, για να μη χάσουνοι τράπεζες, εφορία, ΔΕΚΟ κ.ο.κ. Η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας υπήρχε, ουσιαστικά καταργείται, ενώ στο στόχαστρο μπαίνει ακόμα και το εισόδημα, αφήνοντας το λαό να επιβιώσει με 537 ευρώ (τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης). Το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της υπερχρέωσης αφού δε καταργεί κανένα αντιλαϊκό μέτρο που έχει παρθεί ως τώρα στις πλάτες του λαού. Αντίθετα ενισχύει την ομηρία και την τρομοκρατία, τη συνεχή αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματός, κάτω από την απειλή του ξεκληρίσματος στην κυριολεξία και για αυτό πρέπει να καταδικαστεί.

Κερδισμένοι στην υπόθεση θα βγουν για ακόμη μια φορά οι τραπεζίτες που θα ξεφορτωθούν τα “κόκκινα δάνεια” και θα μπουκώσουν πάλι με νέες χρηματοδοτήσεις δεκάδων δισ. Ευρώ επιχειρηματικούς ομίλους,  από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αλλά και ο “Ιδιωτικός Φορέας Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας” που θα πάρει προίκα με τα λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή με τα λεφτά του ίδιου του λαού, χιλιάδες ακίνητα από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά για να τα νοικιάζει πάλι μετά στους ίδιους(!!!)ή σε εταιρείες που εμπλέκονται σε μεγάλες αναπλάσεις, εξασφαλίζοντας απίστευτα κέρδη.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρα ενάντια στο αντιδραστικό αυτό νομοσχέδιο και καλούμε όλα τα σωματεία να απαιτήσουν την απόσυρσή του αλλά και την ουσιαστική προστασία της λαϊκής περιουσίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο

20/10/2020

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ