Η ΠΟΛ διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση την Πέμπτη 11 Μαρτίου στις 6.30 μμ με θέμα:

«Η εργαζόμενη γυναίκα στον κλάδο μας την περίοδο της πανδημίας και η βία που υφίσταται».

Η ΠΟΛ καταδικάζει απερίφραστα όλα τα αποτρόπαια γεγονότα σεξουαλικής βίας που έχουν βιώσει και συνεχίζουν και βιώνουν εργαζόμενοι. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν και να αποκαλύψουν περιστατικά βίας σε βάρος γυναικών και ανήλικων παιδιών και όχι μόνο.

Η 8η Μάρτη είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία.

111 χρόνια από την καθιέρωση της 8η Μάρτη σαν Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μετά από πρόταση της Κλάρα Τσέτκιν, το μήνυμά της παραμένει ζωντανό και επίκαιρο και ταυτόχρονα φωτίζει τη διέξοδο που υπάρχει σε όσα προβλήματα αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενη του κλάδουνα μην αποδεχθεί ως μη αναστρέψιμη τη ζωή που βιώνει. Να μην αποδεχθεί ως μη αναστρέψιμη:

  • Τη κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία, στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας “μιας νόσου”, υποστελεχωμένο.
  • Τη κατάσταση που επικρατεί στη δουλειά, με τη γενίκευση της τηλεργασίας, των ατελείωτων υπερωριών, των αναστολών εργασίας με τα ψίχουλα για επιδόματα.
  • Την μετατροπή των χώρων δουλειάς, των ΜΜΜ, των σχολείων, σε χώρους διασποράς του ιού, λόγω της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων προστασίας με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας
  • Την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, που τόσους μήνες βρίσκονται πίσω από την οθόνη της τηλεκπαίδευσης, ενώ τα σχολεία και οι σχολές παραμένουν “ανοχύρωτα”.
  • Την έλλειψη αναγκαίων επαρκών κρατικών σύγχρονων δωρεάν υποδομών (πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, παιδικοί σταθμοί, οίκοι ευγηρίας, χώροι άθλησης και πολιτισμού, χώροι πρασίνου).
  • Την κάθε μορφής βία, εργοδοτική, σεξουαλική, κοινωνική.

Καλούμε κάθε εργαζόμενη του κλάδουνα υψώσει τη γροθιά της και να οργανωθεί στο σωματείο της! Εκεί που ο φόβος και η ανασφάλεια δίνουν τη θέση τους στη δύναμη του συλλογικού αγώνα και στη διεκδίκηση. Εκεί που η ενότητα μας κάνει πιο δυνατές και δυνατούς να υπερασπιστούμε το δίκιο μας, να πετύχουμε νίκες για να καλυτερεύσει η ζωή μας.

Η εκδήλωση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom. Καλούμε όλα τα μέλη των σωματείων της ΠΟΛ από όλη την χώρα να πάρουν μέρος στην εκδήλωση. (για κωδικούς παρακολούθησης απευθυνθείτε στην ΠΟΛ και τα σωματεία).

Τέλος καλούμε τα σωματεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες με αφορμή την 8η Μάρτη.

Χτίζουμε “ασπίδα προστασίας”

απέναντι στη βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών,

 μέσα από την κοινή αγωνιστική μας δράση,

τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

07/03/2021

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ