Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που έδωσαν δυναμικό παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα. Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους του κλάδου και τα σωματεία μέλη της ΠΟΛ που με αυταπάρνηση έδωσαν την απεργιακή μάχη κόντρα στην προσπάθεια της ξεπουλημένης ηγεσία της ΓΣΕΕ και τηςκυβέρνησης να μετατραπεί η εργατική πρωτομαγιά σε μια ακίνδυνη γιορτή. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους που απέργησαν για πρώτη φορά.

Μας γεμίζει αισιοδοξία ότι είχαμε αυξημένα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία σε αρκετές πόλεις. Μας γεμίζει αισιοδοξία η προσπάθεια που γίνεται σε αρκετές πόλεις για δημιουργία επιτροπών και σωματείων λογιστών, η προσπάθεια για αύξηση των μελών στα ήδη υπάρχοντα σωματεία, η κοπιαστική αλλά αναγκαία δουλειά που γίνεται από συναδέλφους ώστε να αυξηθεί η οργάνωση του κλάδου.

Η απεργία της 6ης Μαΐου έδειξε τις δυνατότητες που έχουμε όταν δρούμε με σχέδιο και επιμονή.

Η πετυχημένη απεργία ήταν το πρώτο βήμα απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης που ξεθεμελιώνει -με νόμο πλέον- το 8ωρο, επιβάλλει την απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση, θέτει νέους περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας, στο περιεχόμενο της πάλης των συνδικάτων και των αγώνων των εργαζομένων. Ο αγώνας τώρα πρέπει να κλιμακωθεί.

Την Δευτέρα 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων στην Αθήνα με συμμετοχή της ΠΟΛ, όπου αποφασίσαμε τα εξής:

-Συμμετοχή σε συλλαλητήριο την επόμενη μέρα από την δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου.

-Εκ νέου επικύρωση της απόφαση μας για νέα Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία κόντρα στο νομοσχέδιο έκτρωμα.

-Προχωράμε σε επαναφορά επικαιροποιημένου σχεδίου νόμου στη βάση αυτού που είχαν καταθέσει στα κόμματα της Βουλής 536 σωματεία και αφορούσε σε Συλλογικές Συμβάσεις, μισθό, ωράριο, εργασιακές σχέσεις.

Στηρίζουμε αυτές τις προτάσεις και καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε ανοιχτούς χώρους ώστε να ενημερώσουν τον κλάδο για την ουσία του νομοσχεδίου, να βάλουν πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης και ανάπτυξης των σωματείων.

Ο αγώνας συνεχίζεται με αίτημα:

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει,
να μην τολμήσει να το καταθέσει στη Βουλή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

11/05/2021