Η ΠΟΛ καταγγέλλει την αυταρχική επίθεση  της εργοδοσίας της «ENERGEAN» που επιστράτευσε ΜΑΤ και Αστυνομία για να μπει στο χώρο των εγκαταστάσεων σέρνοντας με μηνύσεις στα δικαστήρια τους εργαζομένους που περιφρουρούσαν τον αγώνα τους, ενώ έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές τους αφού τα ΜΑΤ πέταξαν κρότου-λάμψης σε χώρο πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Με όπλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο, προμετωπίδα του όποιου είναι ο νόμος του Χατζηδάκη, η εταιρεία προχωράει στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, σε τροποποιήσεις συμβάσεων με δυσμενέστερους όρους για τους εργαζόμενους, σε διαθεσιμότητες, απολύσεις, αλλά και καταστρατηγεί τα πρωτόκολλα ασφάλειας που διέπουν τέτοιου είδους βιομηχανίες, που είναι από τις πιο επικίνδυνες.  

Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Είμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων για να μην περάσουν οι αντεργατικές μεθοδεύσεις της εταιρείας αλλά και για να σπάσει η βία και τρομοκρατία  της κυβέρνησης απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς μέσα από σειρά αντεργατικών νόμων, όπως το τερατούργημα Χατζηδάκη, λύνει ακόμα περισσότερο τα χέρια της εργοδοσίας να τσακίζει εργασιακά δικαιώματα, να χειροτερεύει τις συμβάσεις εργασίας, να προωθεί τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, να ποινικοποιεί όσους σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται.

Συνάδελφοι, κρατάτε γερά!! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

23/12/2021

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ