Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η – εδώ και μέρες αποφασισμένη – απεργία των εργατών της Cosco, στο λιμάνι του Πειραιά. Η κυβέρνηση έτρεξε να στηρίξει την εργοδοσία της Cosco στέλνοντας από το ξημέρωμα ΜΑΤ, ειδικές δυνάμεις λιμενικού, αύρες για να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που ζητούν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Θυμίζουμε ότι τα δικαστήρια Πειραιά, με τις γνωστές συνοπτικές διαδικασίες όταν πρόκειται για αγώνες εργατών, κήρυξαν την απεργία παράνομη εδώ και 5 ημέρες υλοποιώντας το ν.Χατζηδάκη.

Παρά την προσπάθεια καταστολής και τρομοκρατίας, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία με ποσοστό συμμετοχής που αγγίζει το 100%. Η ΠΟΛ εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη στους εργάτες της COSCO. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, αφού το κύριο αίτημά τους είναι η υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, και πλαισιώνεται με τα αιτήματα για εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ, επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

          Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το κράτος είναι επιλεκτικά επιτελικό και αποτελεσματικότατο όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων. Όταν όμως πρόκειται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού “χάνεται η σύνδεση” -πολλές φορές με εγκληματικές συνέπειες- κάπου ανάμεσα στα Υπουργεία, τις Περιφέρειες, τους Δήμους (βλ. Μάτι, Μάνδρα, πρόσφατες πλημμύρες, σεισμοί, πρόσφατος χιονιάς, διαχείριση της πανδημίας και πολλά άλλα).

Δηλώνουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας

στον δίκαιο αγώνα των εργατών της Cosco.

Να φύγουν οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι.

Το ΔΣ

7/2/2022

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ